Keskiviikkona 19. heinäkuuta pelattu AC Oulun ja Oulun Palloseuran välinen Ykkösen ottelu keskeytettiin pommiuhkauksen takia.

Ottelua oli takana 83 minuuttia, ja tilanne oli 0-0.

Palloliitto määräsi molempien joukkueiden pyynnöstä ottelun pelattavaksi kokonaisuudessaan uudestaan ensi viikon keskiviikkona 23. elokuuta.

Jo alkuperäisen pelipäivän iltana seurat sopivat yhteistyöstä uusinnan suhteen – tämän sopimuksen ansiosta Palloliitto teki päätöksensä ja nyt molemmilla joukkueilla on mahdollisuus taistella tärkeistä sarjapisteistä. Ilman seurojen yhteisymmärrystä, olisi mahdollisuutena ollut myös pelata vain ottelun loppuminuutit tai jättää maaliton tasatulos voimaan.

AC Oulu on ottelussa kotijoukkue ja vastuullinen järjestäjä. OPS saa osuutensa ottelutuotoista seurojen välisen sopimuksen mukaisesti osallistuen myös järjestelykustannuksiin.

– 19.7. jää oululaiseen jalkapallohistoriaan ikävässä mielessä. Vielä kerran haluan kiittää kaikkia osallisia hienosta toiminnasta. Jo pelipäivän iltana teimme seurojen kesken päätöksen, että tämä homma hoidetaan yhdessä – uusinnassa molemmat taistelevat tärkeistä sarjapisteistä ja 0-0-tulos tai 10 minuutin peli olisivat olleet kaikkien kannalta huonoin ratkaisu, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kertoo seuran sivuilla.

– Kentällä ei kumarrella, mutta kentän ulkopuolella OPS:n ja AC Oulun välillä vallitsee molempipuolinen kunnioitus. Uusinnassa molemmat kantavat kortensa kekoon järjestelyissä, OPS:n manageri Miika Juntunen taustoittaa.

Molemmat joukkueet pelaavat ennen paikallisottelun uusintaa vielä yhden pelin. OPS isännöi perjantaina Raatin stadionilla Jaroa ja AC Oulu kohtaa lauantaina samaisella näyttämöllä Gnistanin.