Liverpoolin seuralegenda Steven Gerrard uskoo, että FC Barcelona painostaa brasilialaista Philippe Coutinhoa jättämään Liverpoolin ja siirtymään Barcelonaan.

Seurassa nykyään akatemiavalmentajana toimiva Gerrard toivoo kuitenkin, että Coutinho, 25, jäisi Englantiin vielä ainakin vuodeksi, sillä se on ”vähintä mitä hän voisi tehdä”.

Liverpoolin omistava Fenway Sports Group julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa se julisti, että brasilialaistähti ei ole lähdössä tässä siirtoikkunassa mihinkään.

ESPN:n mukaan Coutinho vastasi Liverpoolille jättämällä seuralle virallisen siirtopyynnön, mutta joukkueen manageri Jürgen Klopp torppasi mahdollisen siirron huono ajoituksen takia.

Gerrardin mukaan Barcelona kasaa paineita Coutinhon niskaan neuvottelutaktiikoillaan.

– Ongelma tässä on Barcelona, sillä he tulevat sanomaan Coutinhon edustajille, että ”se on nyt tai ei koskaan. Jos hän ei tule nyt, me emme enää ikinä tavoittele häntä.” Sen takia Philippe reagoi, kertoi Gerrard BT Sportille.

– Tällä Etelä-Amerikasta tulleella pojalla on aina ollut unelma pelata Barcelonassa, ja nyt hän panikoi, koska hän ajattelee, että jos hän ei siirry sinne nyt, hän ei pääse sinne koskaan.

Keväällä 2015 viimeisen pelinsä Liverpoolissa pelannut Gerrard sanoo, että hän ymmärtää Coutinhoa, mutta lisää, että brasilialaiselta luulisi löytyvän kunnioitusta nykyiselle seuralleen.

– Tunnen hänet, hän ei ole paha ihminen. Tiedän, että hän ei halua aiheuttaa sotaa, mutta hän on kuitenkin juuri allekirjoittanut viiden vuoden sopimuksen seuran kanssa, joka on ollut loistava hänelle ja tehnyt hänestä sen pelaajan, joka hän tänä päivänä on.

– Jos muistatte, niin hänellä oli vaikeuksia Internazionale Milanossa. Me annoimme hänelle mahdollisuuden ja nostimme hänet uudelle tasolle. Vähintä mitä hän voisi tehdä, olisi antaa seuralle vielä yksi vuosi.