Suomalaispelaajista menestyneimmän uran Ranskan pääsarjassa, nykyisessä Lique 1 -sarjassa, tehnyt Teemu Tainio on vakuuttunut, että PSG nousee takaisin mestariksi. Tainion nosto haastajaksi ei sekään yllätä – Monaco.

– Tosin tämä riippuu paljon siitä, tapahtuuko siirtoikkunan loppumetreillä jotain isoa. Monaco menetti pelaajia, mutta sarjan ensimmäisten matsien perusteella iskukyky on vielä kohdallaan. PSG on silti ylivoimainen suosikki, Tainio kertoi SuomiFutis-sivustolle.

– Tietysti Kylian Mbappen pysyminen seurassa olisi valtava asia. Enpä usko, että hän pysyy. Veikkaan, että hän lähtee. Kaikella on hintansa ja Mbappesta tulee niin mehukkaita tarjouksia, että hänet on vähän pakko myydä, mies jatkoi.

Tainio kommentoi Viasatilla toista entistä edustamaansa pääsarjaa, Valioliigaa. Mutta Viasat ja Viaplayn näyttämä Ranskan Lique 1 kiinnostaa entistä Auxerre-tähteä kovasti. Viasatin kanavat ovat avoimessa katselussa perjantaiaamusta läpi viikonlopun, lue lisää tästä.

– Hienoa, että Lique 1 näkyy Suomessakin. Siellä pelataan hyvää ja hyökkäävää peliä. Viime vuosina seuroilla on paljon enemmän rahaa käytössään ja se näkyy siinä, että Ranskan omat tähdet saattavat pysyä vähän kauemmin mukana. Ja tietysti siinä, että sinne menee isoja nimiä. Neymar on tietysti omaa luokkaansa, mutta myös muita kovia naamoja pelaa Ranskassa, Tainio arvioi.

Tainion mukaan on selvää, että Neymarin siirto lisää Ranskan liigan kiinnostavuutta. Toisaalta Ligue 1 on houkutellut tähtiä aiemminkin. Viime kaudella sarjan kiinnostavuutta lisäsi Mario Balotelli Nicessa, sitä ennen Zlatan Ibrahimovic PSG:ssä.

– Mutta Neymarin siirto kasvatti Ranskan pääsarjan kiinnostavuutta muissa maissa kerta heitolla. Se oli koko sarjalle iso juttu, ei vain PSG:lle.

Perjantaina Viasat ja Viaplay näyttävät ottelun PSG – St. Etienne. Tainion mukaan peli kannattaa katsoa, vaikka suosikista ei ole epäselvyyksiä.

– PSG sen ottelun vie. Heidän peliään on tällä hetkellä ilo seurata, kun Neymar heiluttaa tahtipuikkoa. Vaikuttaa, että hän vieläkin parempi nyt, kun hän itse on kaiken keskipisteenä. Eipä silti, onhan PSG täynnä muitakin huippupelaajia, Tainio kehui.