Veikkausliigan viimeinen kolmannes on käynnissä ja varsinkin taistelu mitalisijoista käy kuumana. HJK näyttää menevän menojaan, mutta himmeämmistä mitaleista pelaa tällä hetkellä peräti kahdeksan joukkuetta.

Keskikasti on ollut tällä kaudella todella tasainen. Otteluita on pelattu paljon ristiin ja parilla voitolla voi olla todella suuri merkitys sarjataulukossa. Esimerkiksi SJK, joka on antanut tällä kaudella jo potkut valmentajalleen, on tällä hetkellä kolmantena sarjassa.

Sunnuntaina pelataan kolme ottelua ja onkin hyvin todennäköistä, että 33 ottelua pelannut SJK saattaa pudota sarjataulukossa sunnuntain otteluiden jälkeen alaspäin. Melkoinen tilastoihme SJK silti on, sillä kolmantena keikkuvan SJK:n maaliero on peräti kuusi maalia miinuksen puolella (25-31).

Europeleissä vakuuttanut VPS on pienoisessa kurimuksessa tällä hetkellä. Vaasalaiset kohtaavat sunnuntaina Ilveksen kotonaan. VPS on pelannut viimeiset viisi ottelua ilman voittoa, joista kaksi edellistä on päätynyt tappioon.

Myös putoamistaistelu nousi lauantain otteluiden myötä eloon. HIFK voitti RoPS:n kotonaan 1-0, kun taas PS Kemi hävisi kotonaan FC Interille rumasti lukemin 1-5. HIFK on enää neljän pisteen päässä Kemistä ja kuntopuntari kääntyy tällä hetkellä IFK:n puolelle. PS Kemi on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelusta vain yhden, kun taas HIFK on kaivanut kolmesta edellisestä ottelusta kaksi voittoa. Suoran putoajan kohtalo sen sijaan vaikuttaa olevan sinetöity. JJK:lla on kahdeksan pisteen ero karsijan paikalle ja sunnuntaina vieraaksi saapuu HJK.