FC Barcelona tiedotti keskiviikkona, että seuran brasilialaishyökkääjä Neymar on vapaa siirtymään muualle, mikäli hänen ulosostohintansa, 222 miljoonaa euroa, maksetaan kokonaisuudessaan Barcelonalle.

25-vuotiaan Neymarin odotetaan siirtyvän Ranskan suurseuraan Paris Saint-Germainiin, joka on ollut kiinnostunut hänen palveluksistaan jo pitkään.

Lahjakkaalle brassitähdelle löytyisi varmasti ottajia muualtakin. Kolmen kierroksen jälkeen Venäjän Valioliigaa puhtaalla pelillä johtavan Pietarin Zenitin päävalmentaja Roberto Mancini myönsi, että myös he olisivat olleet kiinnostuneita Neymarista.

Peräti viisi Zenitin yhdeksästä tänä kesänä hankkimasta pelaajasta on kotoisin Etelä-Amerikasta, neljä Argentiinasta. Mancinilta kysyttiin lehdistötilaisuudessa syytä tähän, ja hän vastasi, että olisi mieluusti hankkinut yhden enemmänkin.

– Tässä ei ole mitään epätavanomaista. Monet seurat ostavat pelaajia Etelä-Amerikasta. Monet ostavat brasilialaisia pelaajia siirtoikkunan aikana. Meillä oli mahdollisuus ostaa nuoria, lupaavia ja lahjakkaita pelaajia. Nyt vain sattui niin, että suuri osa heistä on Argentiinasta. Me halusimme ostaa myös Neymarin, mutta valitettavasti PSG ehti ennen meitä.