Arsenal oli kesän siirtoikkunan ehkä suurin häviäjä, vaikkakin se pystyi pitämään tähtipelaajansa Alexis Sanchezin Lontoossa. Arsenalin manageri Arsene Wenger kertoi hektisestä siirtoikkunasta.

Wenger myönsi, että pieleen mennyt Thomas Lemarin siirto kariutui pelaajan omasta tahdosta. Arsenal oli tarjonnut AS Monacolle peräti 90 miljoonaa puntaa Lemarista, mutta pelaaja ei halunnut lähteä.

– Pelaaja on päättänyt jäädä Monacoon. En halua puhua siitä sen enempää. Täytyy kunnioittaa sitä, mitä tapahtuu neuvottelujen toisella puolella. Tiedän, että elämme läpinäkyvyyden aikakaudella, mutta jossain vaiheessa kunnioittaakseen kaikkia, täytyy olla puhumatta liikaa, Wenger kertoi beIN Sportsille.

Lemarin siirto saattoi kariutua myös sen takia, ettei Arsenal lopulta päästänyt Sanchezia siirtymään Manchester Cityyn. Sanchez ei ole suostunut allekirjoittamaan uutta jatkosopimusta, joten chileläishyökkääjä on vapaa lähtemään kauden jälkeen ilmaiseksi. Wengerin mukaan tilanne on mikä on.

– Pidät pelaajan ja teet taloudellisen uhrauksen, koska lopulta haluat, että sinulla on hyvä joukkue, jossa on potentiaalia ja huippulaatua.

– Se tarkoittaa kahta asiaa. Alexis Sanchezilla lähtee, kuten Mesut Özilillä, viimeinen vuosi sopimuksestaan. Voit ajatella, että löydät keinon jatkaa sopimusta tai sitten he lähtevät kauden jälkeen ilmaiseksi, Wenger totesi rehellisesti.

Mikäli Özil ja Sanchez lähtisivät kauden jälkeen ilmaiseksi, olisi se todella iso menetys niin pelillisesti kuin taloudellisestikin Arsenalille.

Lähde: Mirror