Klubi on, Klubi on, Klubi Suomen paras jengi on. Näin HJK:n kannattajat laulavat ottelusta toiseen Klubipäädyssä. Kahden kauden pitkän odotuksen jälkeen se on taas totta. HJK on Suomen paras jalkapallojoukkue.

HJK varmisti Veikkausliigan mestaruuden kaatamalla kotikentällään fanaattisten kannattajiensa edessä IFK Mariehamnin maalein 1-0. Anthony Annan teki ottelun ratkaisseen osuman vajaan tunnin kohdalla. Annanin maaliin uponnut laukaus oli komea, kuten koko HJK:n tuplamestaruuteen päättyvä kausi. Viime lauantaina HJK juhli Suomen Cupin voittoa kaatamalla SJK:n samoin lukemin.

Annanin laukauksen upottua maaliverkkoihin, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo pomppasi vaihtopenkillä korkeammalle kuin ehkä koskaan aiemmin. Riemu paistoi kauas. Koko joukkue kerääntyi Lehkosuon ympärille juhlimaan maalia, joka ratkaisi mestaruuden. Vajaan kolmen vuoden piina kääntyi myös Lehkosuon osalta, jota kritisoitiin varsinkin viime kaudella todella paljon, ja osittain syystäkin.

Lehkosuo sai vielä mahdollisuuden Klubin peräsimessä ja oppi virheistään. Moni asia HJK:ssa on hyvin eri tavalla kuin viime kaudella. Ja yksi suurimmista liittyi nimenomaan tuohon Annanin maalin jälkeiseen tuuletukseen. Koko joukkue juhli maalia yhdessä, valmentajat sekä pelaajat. Kaudella 2017 HJK oli yhtenäinen joukkue, joka tuki toisiaan vaikeilla hetkillä. Pelaajien sopimukset tehtiin niin, että ne palveli joukkueen pysymistä yhtenäisenä koko kauden. HJK teki hyviä hankintoja, mutta silti kaikilla pelaajilla oli yhteinen tavoite, voittaa Suomen mestaruus.

Eikä HJK:n mestaruudessa voi tarpeeksi korostaa apuvalmentaja Jose Riveiron merkitystä. Lehkosuo näki, että Riveiro pystyy tuomaan jotain sellaista HJK:n valmennukseen, mitä Lehkosuo ei itse pystynyt tuomaan. Lehkosuo siirtyi itse enemmän Englannin kentiltä tutuksi tulleeseen managerin rooliin, eli tarkkailijan rooliin. Lehkosuo katsoi, että kaikki vetävät samoista naruista. Lopputuloksena tuplamestaruus.

Niin ja se mestaruuden ratkaissut voitto tuli sillä samalla tavalla kuin HJK:n mestaruus ylipäätään. HJK jaksoi jauhaa, hyökätä aktiivisesti pallon kanssa väsyttäen IFK Mariehamnin pelaajat. Toisella puoliajalla HJK:n maalivahti Thomas Dähne koski pari kertaa palloon, jotka nekin oikeastaan vain pelinavaamistarkoituksessa.

Myönnettäköön, että kerran Dähne osoitti olevansa mestarijoukkueen maalivahti, kun hän venyi ilmiömäisesti Aleksei Kangaskolkan laukauksen eteen miehen päästyä läpi 83. minuutilla.

Joka tapauksessa HJK oli ylivoimainen hallitsevaa mestaria vastaan.

Eikä vain IFK:ta vastaan. HJK oli ylivoimainen koko kauden ajan.

Lue HJK:n laitapuolustaja Juha Pirisen kommentit mestaruudesta tästä ja keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlströmin mietteet mestaruuteen johtaneista asioista täältä.