HJK varmisti Veikkausliigan mestaruuden keskiviikkona kaatamalla IFK Mariehamnin kotikentällä Anthony Annanin maalilla 1-0. Yksi HJK:n avainpelaajista mestaruuskaudella on ollut 20-vuotias keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlström.

HJK menetti jo alkukaudesta sairastuvalle Atomu Tanakan, joka viihtyi hyökkäävässä roolissa keskikentällä. Lisäksi kauden mittaan loukkaantui vielä loistavasti pelannut Moshtagh Yaghoubi. Silti HJK:n pelaaminen ei missään vaiheessa notkahtanut. Suuri syy siihen on Dahlström, jolla on ollut tärkeä rooli keskikentän keskustassa yhdessä Anthony Annanin kanssa.

IFK:ta vastaan Dahlström pelasi kymppipaikalla, kun yleensä mies on ollut hieman puolustavammassa roolissa. HJK hankki lainasopimuksella kesken kauden Rasmus Schüllerin paikkaamaan Yaghoubin poissaoloa, mutta Dahlström ei ole suostunut istumaan vaihtopenkillä. Monipuolisuuden vuoksi Dahlström on pysynyt päävalmentaja Mika Lehkosuon luottomiehenä.

– On hienoa, että on itsekin päässyt eteenpäin aikalailla kaikilla osa-alueilla. Mikäs tossa pelatessa, kun jätkät vierellä on niin hyviä. Pystytään olemaan pallossa lähes kokoajan, niin siinä on helppo viedä itseäänkin eteenpäin, Dahlström kertoi nöyrään sävyyn.

Dahlstöm löi viime kaudella itsensä läpi Veikkausliigan viheriöillä, mutta HJK:n kausi oli silti iso pettymys. Tällä kaudella HJK oli selvästi parempi joukkue kuin viime kaudella. Sen myötä mestaruus ratkesi jo viisi ottelua ennen kauden päätöstä.

– Talvesta asti rakennettu meidän pelitapaa ja sieltä ne tulokset ovat tulleet. Toinen juttu on joukkuhenki ja se keitä jätkiä tuossa on ja miten tulemme toimeen toistemme kanssa. Veikkaisin, että se näkyy myös katsomoon asti, että meillä on aika kiva pelata yhdessä, Dahlström sanoi.

Henki on näkynyt kentällä. Annanin tekemän voittomaalin jälkeen koko joukkue juhli valmentajia myöten vaihtopenkillä osumaa yhdessä halaillen. Koko kauden aikana HJK:n riveistä ei ole kuulunut rakoilun merkkejä.

– Kukaan ei pelaa itselleen tässä joukkueessa. Me pelaamme aina tälle joukkueelle yhdessä. Silloin tulee ihan eri tavalla tulosta, Dahlström tiivisti.

Lue HJK:n puolustaja Juha Pirisen kommentit mestaruudesta täältä.