Helsingin Jalkapalloklubi vankisti asemiaan Veikkausliigan kärkipaikalla ottamalla 3-0-vierasvoiton Vaasan Palloseurasta perjantaina. HJK on karannut jo 14 pisteen päähän kakkosena olevasta FC Lahdesta.

Ottelu ratkesi jo ensimmäisen jakson aikana, kun HJK takoi loppulukemat taululle 32 minuutissa. Maaleista vastasivat Vincent Onovo, Evans Mensah ja Demba Savage.

VPS pääsi hakemaan kavennusta miehen ylivoimalla, kun Klubin maalivahti Thomas Dähne pelasi palloa kädellään oman rangaistusalueensa ulkopuolella ja hänet ajettiin suoralla punaisella ulos 55. minuutilla.

Dähnelle on luvassa kahden ottelun pelikielto, joten hän ei tule olemaan joukkueensa vahvuudessa ensi viikon tiistaina, kun HJK kohtaa Helsingin IFK:n Stadin derbyssä.

Kuopion Palloseura otti 2-1-kotivoiton Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Kuopiolaisten ensimmäisestä maalista vastasi Joni Mäkelä. Dani Hatakka toi vieraat tasoihin 75. minuutilla, mutta Hamed Coulibalyn viime hetken osuma varmisti, että kolme pistettä jäivät Savon Sanomat Areenalle.

HIFK ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet Telia 5G Areenalla tuloksella 0-0.