Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho on erittäin tyytyväinen joukkueensa saavutuksiin kesän siirtomarkkinoilla.

Portugalilaisluotsi ei saanut houkuteltua Real Madridin Gareth Balea tai Internazionale Milanon Ivan Perisiciä ryhmäänsä, mutta United vahvistui Romelu Lukakulla (Everton), Nemanja Maticilla (Chelsea) ja Victor Lindelöfillä (Benfica).

Siirtoikkunan jälkeen ManU tiedotti myös, että seuran viime vuoden maalikuningas Zlatan Ibrahimovic teki uuden, vuoden pituisen, sopimuksen. Keväällä Eurooppa-liigassa polvensa loukannut Ibrahimovic palaa kuitenkin kentille vasta vuodenvaihteen tienoilla.

Monien kollegoidensa tavoin Mourinho näkee, että brasilialaishyökkääjä Neymarin 222 miljoonan euron maailmanennätyssiirto FC Barcelonasta Paris Saint-Germainiin toimi vedenjakajana kesän markkinoilla.

Portugalilainen on tyytyväinen, että Manchester United sai tehtyä hankintana siirtoajan alkuvaiheilla. 85 miljoonan euron Lukaku ja 45 miljoonan euron Matic olisivat maksaneet elokuussa Mourinhon mukaan huomattavasti enemmän.

– Uskon, että olimme erittäin fiksuja. Uskoimme, että ikkunassa saattaisi tapahtua jotain, joka muuttaisi markkinat ikuisesti. Normaalisti siirtoikkunan viimeisillä hetkillä pelaajat siirtyvät halvemmalla, mutta tällä kaudella, Neymarin jälkeen, kaikki muuttui, sanoi Mourinho The Timesin haastattelussa.

– Luulen, että Lukaku olisi maksanut elokuun 31. päivänä 150 miljoonaa puntaa. Matic olisi ollut 60- tai 70 miljoonaa puntaa. Neymar muutti kaiken.

Viime kesänä ManU rikkoi kaikkien aikojen siirtoennätyksen hankkimalla Paul Pogban Juventuksesta 105 miljoonalla eurolla. Mourinho uskoo, että kesällä Liverpoolista pois halunnut Philippe Coutinho olisi nyt FC Barcelonassa, jos Neymarin siirtoa ei olisi tapahtunut.

– Jos Pogban siirto olisi yhä historian suurin, luulen, että Philippe Coutinho olisi siirtynyt Barcelonaan 101 miljoonalla punnalla.

– Kaikki ovat kääntäneet katseensa 200 miljoonaan puntaan. Pelaajat, jotka maksoivat ennen 20 miljoonaa, maksavat 40 miljoonaa, 40 miljoonan pelaajista tuli 60 miljoonan pelaajia, ja kaikki muuttui. Lukakun ja Maticin siirrot olisivat maksaneet meille nyt 200 miljoonaa puntaa.

– Mutta koska saimme ne valmiiksi kesän alkupuolella, summat olivat paljon pienempiä. Uskon, että pärjäsimme hyvin sekä taloutta että valmistautumista ajatellen, kun saimme siirrot tehtyä ennen kauden alkua. Se ei ollut välttämätöntä, mutta se oli tärkeää.