Suomen jalkapallomaajoukkue nousi 23 sijaa uusimmassa FIFA-rankingissa. Tämän hetkinen sijoitus on 87. Huuhkajien hienon nousun jätti varjoonsa kuitenkin Kap Verde, jonka sijoitus kohosi peräti 47 sijaa.

Kap Verde voitti syyskuun maajoukkuetauon aikana kahdesti Etelä-Afrikan MM-karsinnoissa ja nousi sijalle 67. Kap Verde on oman lohkonsa jaetulla toisella sijalla Afrikan MM-karsinnoissa.

Huuhkajat otti kaksi komeaa voittoa MM-karsinnoissa edellisen maajoukkuetauon aikana, kun Islanti ja Kosovo kaatuivat molemmat lukemin 1-0. Suomen tilanne karsintalohkossa ei vielä silti helpottunut. Suomi on toiseksi viimeinen seitsemällä pisteellä. Edellä olevaan Ukrainaan on vielä seitsemän pistettä.

Myös naapurimaa Viro kohensi asemiaan uusimmassa listauksessa nousemalla 14 sijaa. Viro on tällä hetkellä sijalla 84, eli kolme sijaa Suomea korkeammalla.

Pohjoismaista korkeimmalla on Islanti, joka on 22. Pudotusta tuli Suomi-tappion myötä kaksi sijaa. Islanti meni kuitenkin toisen Pohjoismaan, Ruotsin edelle, joka putosi neljä sijaa ja on nyt Islannin takana sijalla 23.

Koko listauksen kärkeen nousi Saksa, joka ohitti Brasilian. Saksa voitti maajoukkuetauon aikana MM-karsinnoissa Tshekin sekä murskalukemin Norjan. Portugali nousi sijalle kolme voitettuaan Färsaaret ja Unkarin.

Katso uusin FIFA-ranking täältä.