HJK:sta tuli keskiviikkoiltana Veikkausliigan mestari, kun se kaatoi IFK Mariehamnin kotikentällään Anthony Annanin maalilla 1-0. HJK on ylivoimainen tuplamestari voitettuaan Suomen Cupin finaalin viime viikonloppuna. Keskiviikkona ratkennut mestaruus ei saanut silti arvolleen sopivaa vastaanottoa, kun Telia 5G -Areenalla oli paikan päällä vain 3217 katsojaa.

Luku on koko kauden mittapuulla HJK:n neljänneksi heikoin yleisömäärä. Lukema jäi myös selvästi alle HJK:n keskiarvon, joka on tällä kaudella 5105 katsojaa per ottelu. Viime kauden mestari IFK Mariehamn ei ollut tällä kaudella mikään yleisömagneetti, sillä edellinen kohtaaminen kesäkuussa keräsi vain 3007 katsojaa. Mestaruusjuhlissa päästiin juuri ja juuri sen yli.

Selitystä voidaan hakea viileästä syysillasta, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, ettei HJK:n mestaruus kiinnostanut yleisöä tarpeeksi. Mediaa oli paikalla yllin kyllin ja tv-kameroita riitti jonoksi asti. Se ei toki yllätä, onhan Veikkausliiga jääkiekon SM-liigan jälkeen seuratuin palloilulaji Suomessa.

Mutta missä ihmiset sitten olivat? Mökkikausi on ohi, eikä AS Roman ja Karabahin välinen Mestarien liigan ottelu pitäisi kilpailla HJK:n kanssa, ainakaan näin näkyvästi.

HJK:n kannattajat pitivät ihailtavasti meteliä läpi ottelun ja voittomaalin jälkeen laulu ja tanssi raikui ympäri katsomoa, eikä vain Klubipäädyssä. Päätösvihellyksen jälkeen innokkaimmat kannattajat ryntäsivät kentälle halaamaan pelaajia ja tanssimaan keskiympyrään. Tunnelma oli hieno, mutta jotain puuttui. Aivan, noin 7000 ihmistä.

Vaikka HJK:n markkinointi on Veikkausliigassa omalla tasollaan ja jopa koko Suomen joukkueurheilukentällä vahvaa kärkipäätä, mestaruuden markkinoinnissa se ei onnistunut. Suomenmestaruus pitäisi olla ehdottomasti vuoden kovin juttu suomalaiselle joukkueelle.

HJK:lle on toki ymmärrettävää, että katseet ovat joka kaudella myös eurokentillä, mutta kahden pettymykseen päättyneen kauden jälkeen olisi luullut, että kauan odotettu mestaruus kiinnostaisi helsinkiläisiä. Ei kiinnostanut.

Se on sääli, sillä mestaruuden voittanut joukkue olisi ansainnut täyden tuvan keskiviikkona.

Lue lisää HJK:n mestaruudesta täältä. Juha Pirisen kommentit ottelun jälkeen täältä ja Sebastian Dahlströmin mietteet mestaruuden syistä tästä.