AC Milanin ja Italian maajoukkueen entinen puolustaja Paolo Maldini, 49, nimesi argentiinalaisen Diego Maradonan ja brasilialaisen Ronaldo Luis Nazario de Liman eli tutummin Ronaldon pitkän peliuransa vaikeimmiksi vastustajiksi.

Koko uransa AC Milania edustanut Maldini sai kohdata Maradonan ja Ronaldon Serie A:ssa ja kansainvälisillä kentillä useita kertoja.

Italialaispuolustajan ensimmäinen liigamestaruus tuli juurikin Maradonan edustaman Napolin kustannuksella kaudella 1987-88. Milan nappasi Serie A:n voiton kolmen pisteen erolla Napoliin, joka oli viime kaudella napannut historiansa ensimmäisen liigamestaruuden argentiinalaistähtensä johdolla.

1990-luvun loppupuolella Brasilian maajoukkueen supertähti Ronaldo saapui AC Milanin pahimpaan kilpailijaan, paikallisvastustaja Internazionaleen.

Brassihyökkääjä oli urallaan lähes yhtä tunnettu lukuisista ja ikävistä loukkaantumisistaan kuin hänen upeista maaleistaan ja harhautuksista. Ronaldo vietti Interissä viisi vuotta, mutta otteluja hänelle kertyi italialaisseuran paidassa vain 98 kappaletta. Hänen maalitahtinsa oli kuitenkin kolhuista ja ruhjeista huolimatta tappava, sillä osumia syntyi milanolaisjoukkueessa 59 kappaletta.

– Olin onnekas, kun sain pelata Maradonaa vastaan. Hän ja Ronaldo, kun hän oli Inter Milanissa – he olivat vaikeimmat vastustajani sanoi Maldini Bildin haastattelussa.

Maldini sai 24-vuotisella urallaan työskennellä myös loistavien valmentajien, kuten Arrigo Sacchin ja Carle Ancelottin, kanssa.

Hän nimesi tämän hetken parhaiksi käskyttäjiksi kaksi entistä vastustajaansa ja Liverpoolin saksalaismanagerin Jürgen Kloppin.

– Paras valmentaja juuri nyt? Vaikea sanoa. On niin paljon hyviä vaihtoehtoja, kuten Diego Simeone, ehkä Zinedine Zidane, mutta hän on yhä varsin kokematon. Pidän myös siitä, mitä Jürgen Klopp tekee Liverpoolissa ja siitä, miten hän sai Borussia Dortmundin pelaamaan.