Evertonin manageri Ronald Koeman aikoo jälleen tammikuussa yrittää hankkia ranskalaishyökkääjä Olivier Giroudin Arsenalista, kertoo Mirror.

Koemanilla oli kesällä vaikeuksia löytää korvaajaa Romelu Lukakulle, joka siirtyi pommittamaan maaleja Manchester Unitediin. Evertonin maalintekovaikeudet ovat olleet nähtävissä alkukaudella, joukkue on iskenyt kuudessa Valioliigan ottelussa vain neljä osumaa.

Giroud, 30, oli lehden mukaan Koemanin ykkösvaihtoehto Lukakun korvaajaksi jo kesällä, mutta siirto ei ikinä toteutunut. Ranskalaiskärjen sijaan Evertonin hyökkäystä vahvistamaan saapuivat Malagan Sandro Ramirez, joka ei ole vielä onnistunut maalinteossa sekä Manchester Unitedista seuraan palannut Wayne Rooney, joka on iskenyt tähän mennessä kaksi täysosumaa.

Tammikuussa Everton yrittää houkutella Arsenalia luopumaan Giroudista 40 miljoonan punnan (noin 45,3 miljoonaa euroa) tarjouksella.

Arsenalissa vaihtomiehen rooliin jäänyt Giroud myönsi, että hän oli lähteä lontoolaisseurasta kesällä.

– Se oli yksityinen päätös. Pitää paikkaansa, että olin lähellä lähteä, koska halusin pelata. Mutta keskusteltuani pitkään perheeni ja läheisten ystävieni kanssa, päätin jäädä Arsenaliin, sanoi ranskalaishyökkääjä Liverpool Echon mukaan.

Giroudin tilanne ei ole ainakaan toistaiseksi helpottunut. Hän on päässyt pelaamaan viidessä Valioliigan ottelussa, mutta peliaikaa ei ole kertaakaan kertynyt puolta tuntia enempää. Hän iski kauden toistaiseksi ainoan maalinsa sarjan avauskierroksella Leicester Cityä vastaan.