Manchester Cityn omistajat harkitsevat lakitoimia Espanjan La Ligan presidenttiä Javier Tebasia vastaan.

Tebas on syyttänyt Cityä ja Ranskan suurseuraa Paris Saint-Germainia kesällä taloudellisesta dopingista ja kritisoinut seurojen toimia useaan otteeseen.

Manchesterilaisseuran omistajat ostivat viime kuussa 44,3 prosentin osuuden La Liga -seura Gironasta. Tebasin mukaan espanjalaisseura oli yrittänyt vääristellä kirjanpitoaan otettuaan lukuisia pelaajia lainalle Citystä.

– Herra Tebasin lausunnot kertovat asiaankuuluvan tiedon puutteesta ja ovat osittain täysin fiktiota, kertoi Cityn seurajohto BBC:n mukaan.

– Manchester City FC ja City Football Group etsivät asianmukaisia oikeusneuvoja ja aikovat toimia niiden suositusten mukaisesti.

City siirtyi Abu Dhabi United Groupin omistukseen vuonna 2008 ja käytti tänä kesänä 215 miljoonaa puntaa uusiin pelaajiin – enemmän kuin yksikään toinen seura maailmassa.

– Tarvitsen lisää rahaa tv-sopimuksista. Muutoin Manchester City vie öljyrahoillaan kaikki nämä pelaajat, sanoi Tebas Manchesterissa järjestetyssä Soccerex-konferenssissa keskiviikkona BBC:n mukaan.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on jo ilmoittanut, että se ei aio tutkia Cityn toimia Tebasin pyynnöstä huolimatta.