Historiaa tarkastellessa hyvä alku Valioliigassa on luvannut hyvää mestaruusjahdin kannalta. Manchester United on avannut tämän kauden vakuuttavasti kolmella voitolla kolmesta ottelusta, joka lupailee heille ensimmäistä mestaruutta viiteen vuoteen.

Kahdeksan edellisestä 25 valioliigamestarista on voittanut ensimmäiset kolme otteluaan matkalla mestaruuteen. 14 mestaruuksista on voitettu, kun kausi on aloitettu vähintään seitsemällä pisteellä (kaksi voittoa ja yksi tasapeli). Tämä antaa siis toivoa myös Liverpoolin ja Manchester Cityn kannattajille.

Hallitsevan mestarin Chelsean urakka ei ole lähtenyt käyntiin täysin heidän toivomallaan tavalla ja he olisivatkin vasta viides joukkue, joka nostaisi mestaruuspokaalin ilmaan hankittuaan kuusi pistettä ensimmäisestä kolmesta ottelustaan.

Kauden alku lupaa toissa kauden mestarille Leicesterille, rämpivälle Arsenalille ja Tottenhamille vaikeuksia mestaruuden tavoittelussa. Jos jokin näistä kolmesta voittaisi mestaruuden, olisi se vasta Valioliigan historian kolmas kerta, kun kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen neljä pistettä tai vähemmän saanut joukkue voittaisi mestaruuden.