© Kuva: Getty Images

ManU:n superlupaus Marcus Rashfordin tilastot debyyteissä hakevat vertaistaan

Manchester Unitedin teinisensaatio Marcus Rashford on osoittanut olevansa vaarallinen ase hyökkäyspäässä nuoresta iästään huolimatta.

Rashford, 19, venytti verkkoja kertaalleen myös tiistaina, kun Manchester United kaatoi sveitsiläisen FC Baselin Mestarien liigan lohkovaiheen avausottelussa 3-0.

Kyseessä oli Rashfordin kaikkien aikojen ensimmäinen ottelu ja maali Mestarien liigassa. Hän on kuitenkin tottunut tekemään maaleja debyyteissään.

Hän teki debyyttinsä ManU:n edustusjoukkueessa ja Eurooppa-liigassa viime vuoden helmikuussa, kun United kohtasi tanskalaisen FC Midtjyllandin kilpailun ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa. Rashford nostettiin Anthony Martialin loukkaannuttua avaukseen pakon edessä ja hän kiitti vastuusta viimeistelemällä kaksi osumaa toisella puoliajalla. Ottelu päättyi Unitedin 5-1-voittoon.

Vain kaksi päivää myöhemmin Rashford teki debyyttinsä ManU:n kanssa myös Valioliigassa. Tällä kertaa vastassa oli Arsenal, mutta lopputulos oli sama: Rashford teki jälleen kaksi maalia ja manchesterilaiset voittivat 3-2.

Nuorukaisen hyvä vire palkittiin kauden päätteeksi kutsulla Englannin maajoukkueeseen, jossa Rashford säväytti jälleen. Ystävyysottelua Australiaa vastaan oli ehtinyt kulua vasta kolme minuuttia, kun Rashford oli jo iskenyt ensimmäisen osumansa A-maajoukkueen paidassa.

Debyyttiosumat saivat jatkoa myös seuraavalla kaudella, kun Rashford painoi kaksi palloa verkkoon Readingia vastaan liigacupissa.

Ainoat kilpailut, joissa hän ei ole onnistunut tekemään maalia debyytissään ovat FA Cup, Euroopan mestaruusturnaus ja kerran vuodessa pelattava, Valioliigan mestarin ja FA Cupin voittajan välinen FA Community Shield.

Kaiken kaikkiaan Rashford on ehtinyt pelata ammattilaisurallaan 88 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 33 maalia.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!