Napolin belgialaistähti Dries Mertens nousi eurooppalaisen jalkapallon ehdottomalle huipulle, kun hänestä tehtiin keskushyökkääjä.

Vuonna 2013 hollantilaisesta PSV:stä Napoliin saapunut Mertens, 30, oli alunperin laitahyökkääjä. Napolin päävalmentaja Maurizio Sarri päätti kuitenkin siirtää hänet hyökkäyskolmikon keskimmäiseksi pelaajaksi, kun tähtihyökkääjä Gonzalo Higuain siirtyi viime vuonna Juventukseen ja Arkadiusz Milik loukkaantui.

Edellisellä sesongilla Mertens oli iskenyt laitahyökkääjän paikalta kiitettävät 11 maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä päälle. Viime kaudella belgialaistaituri iski kaikki kilpailut mukaan lukien 34 osumaa ja teki esityön 15 maaliin.

Kuluvalla kaudella Mertens on tehnyt kahdeksassa pelissä seitsemän täysosumaa ja antanut kolme maalisyöttöä.

– Hän vain paranee ja paranee. Hänestä on todella tulossa maailmanluokan pelaaja. Haluan, että Mertens on eläin, joka janoaa maaleja, sanoi Sarri Football Italian mukaan.

– Olin suoraan sanottuna onnekas, kun löysin hänestä keskushyökkääjän, sillä minun oli tehtävä muutoksia, kun Milik loukkaantui, mutta emme uskoneet, että hänestä (Mertensistä) olisi tullut tuollainen…

– Se on sääli, että älysimme laittaa Mertensin keskushyökkääjäksi vasta, kun hän oli 28-vuotias, sillä hän olisi voinut olla maailman huipulla jo monia vuosia.