Rovaniemen Palloseura on kunnostautunut viime vuosina nuorten pelaajien koulimisessa Veikkausliigan tasolle. Päävalmentaja Juha Malisen alaisuudessa useampi nuori pelaaja on ottanut tärkeän stepin urallaan.

Viimeisin heistä on 17-vuotias Juho Hyvärinen, jonka kanssa RoPS solmi kolmivuotisen jatkosopimuksen tiistaina. Hyvärinen teki viime kaudella debyyttinsä Veikkausliigassa ja suunta on vahvasti kohti ulkomaita.

– Juho on takuuvarma tulevaisuuden pelaaja. Hänen asennoitumisensa urheiluun on täyttä rautaa. On esimerkillistä, miten Juho valmistautuu jokaiseen harjoitukseen ja kuinka hän hoitaa itsensä harjoitusten jälkeenkin. Se työ näkyy myös kentällä. Juho on varma suorittaja jo tässä iässä, Malinen kehui seuran nettisivuilla.

RoPS:n kannalta Hyvärisen pitkä jatkosopimus on erittäin fiksua bisnestä. Rovaniemellä on ymmärretty nuorten pelaajien potentiaali myös bisnespuolella. Esimerkiksi Robert Taylorin siirto AIK:hon toi varmasti mukavia kipurahoja napapiirille.

Jos Hyvärisen kehityskaarta katsoo, on RoPS:lle luvassa jälleen mukava siirtokorvaus lähitulevaisuudessa. Kauden 2020 loppuun ulottuva sopimus tuo siinä mielessä turvaa myös seuran puolelta. Toki kehityksessä voi tulla myös takapakkia muun muassa loukkaantumisten takia, mutta kolme vuotta antaa siltäkin osin liikkumavaraa.

On ilahduttava nähdä, että useammat Veikkausliigan seurat pyrkivät kiinnittämään nuoria ja lupaavia pelaajia pidemmillä sopimuksilla. Niiden sopimusten arvo saattaa nousta tulevaisuudessa arvoon arvaamattomaan.

Jotain piti myös keksiä Rovaniemellä, jossa taloudellisesti on tullut rumasti takkiin. Viime kaudella RoPS teki tappiota noin 350 000 euroa, lue lisää aiheesta täältä. Yksi suurimmista syistä on ollut bingotoiminnan romahdus. Siksi nuoriin pelaajiin sijoittaminen ja niistä taloudellisen hyödyn kerääminen myöhemmin on erittäin fiksua bisnestä. Se myös lisää painetta nuorten pelaajien kehittämiseen ja oman juniorityön parantamiseen. Bisnesmallista hyötyy samalla myös suomalainen jalkapallo, eikä vain bingon ystävät.

Hyvärinen on tästä toimintatavasta hieno esimerkki. Laitapuolustajana viihtyvä pelimies on RoPS:n oma juniori, jolla on nyt taskussaan kolmivuotinen jatkosopimus ja eväät kehittyä kansainvälisen tason pelaajaksi.

– Lopullinen tavoite on tietenkin päästä ulkomaille, ja sille päämäärälle tämä kolmen vuoden sopimus antaa turvallisen alustan. Voin olla levollisin mielin, kun tiedän, että RoPS pysyy tukenani jatkossakin, nuorukainen summasi.