Manchester Unitedin entisen keskikenttäpelaajan Roy Keanen mukaan seuran 85 miljoonan euron kesähankinta, belgialaishyökkääjä Romelu Lukaku, on osoittautumassa ”halvaksi löydöksi”.

Lukaku, 24, on aloittanut uransa ManU:ssa vauhdilla. Hän on iskenyt yhdeksään otteluun jo kymmenen maalia ja antanut yhden maaliin johtaneen syötön. Vastaavaan ei ole kyennyt kukaan muu Manchester Unitedin historiassa.

– Hän on hyvä pelaaja hyvässä iässä ja tuntee Valioliigan. Hän oli halpa ostos 75 miljoonalla punnalla. Se oli alusta lähtien selvää, että hän tulee tekemään maaleja, sanoi Keane ITV:n haastattelussa.

– Hän on päässyt hyvin alkuun ja vaikuttaa hyvältä tyypiltä. Hänen tilastonsa Evertonissa olivat fantastisia. Nyt hän on vaihtanut selkeästi isompaan seuraan ja joukkueeseen, joka tulee luomaan hänelle paljon paikkoja. Hän tulee ampumaan 25-30 maalia kaudessa.

Vaikka Lukaku on osoittanut olevansa pätevä maalintekijä, odottaa Keane häneltä urotekoja myös isoissa peleissä.

– Isoissa peleissä hänet laitetaan testiin. Kaikki Unitedin kaikkien aikojen hyökkääjät ovat iskeneet maaleja isoissa peleissä.

– Olemme saaneet katsella kaikkia näitä poikkeuksellisia hyökkääjiä hyvässä vireessä, mutta heidän onnistumisensa arvioidaan kauden lopussa, kun jaetaan mitaleja ja pokaaleja. Tärkeissä otteluissa yksikin maali voi tuoda ratkaisun.