Simo Valakarin Tromsölle ruma tappio Norjan liigassa – onko jatkodiili uhattuna?

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HIFK - SJK overilla!

Simo Valakarin valmentama Tromsö kärsi sunnuntaina 1-4-vierastappion Kristiansundille Norjan pääsarjassa Eliteserienissä.

Tromsö on koko kauden ajan ollut mukana sarjan putoamistaistossa. Tällä hetkellä joukkue on taulukossa toiseksi viimeisenä, neljän pisteen päässä karsintapaikalla olevasta Kristiansundista, joka on pelannut yhden ottelun enemmän.

– Tämä oli huono esitys. Kristiansund oli vahva, emmekä pystynneet vastaamaan siihen. Mutta aiomme pelata paremmin seuraavassa pelissä, Valakari sanoi Eurosportille nrk.no-sivuston mukaan.

Valakari siirtyi Tromsön päävalmentajaksi heinäkuun puolivälissä ja otti ensimmäisen voittonsa joukkueen peräsimessä viimeistä edeltäneellä kierroksella Aalesundia vastaan lukemin 3-2. Kaiken kaikkiaan seuralla on kasassa vain neljä voittoa kuluvalta sesongilta. Kautta on jäljellä kymmenen ottelun verran.

Entinen SJK-valmentaja solmi Tromsön kanssa kaudeen loppuun asti ulottuvan sopimuksen, joka sisältää option kahdesta lisävuodesta.

Valakarilla on kuitenkin selkeä tehtävä Tromsössä: hänen on pidettävä seura Norjan korkeimmalla sarjatasolla. Tromsö oli myös hänen tullessaan joukkueeseen Eliteserienin toiseksi viimeisellä sijalla.

Kyseessä on Valakarin ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella. Hän on Tromsön ja SJK:n lisäksi luotsannut myös Åbo IFK:ta, valmentanut Käpylän Pallon junioreita ja toiminut apuvalmentajana Suomen A-maajoukkueessä sekä alle 18-vuotiaiden ryhmässä.

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HIFK - SJK overilla!