Viime kesän siirtoikkuna saattoi mullistaa koko jalkapallon, sen verran suuria hankintoja kesällä nähtiin. PSG:n ennätyssumma, 222 miljoonaa euroa, Neymarista voi olla enempi suuntaus kuin satunnainen hirmusumma yhdestä pelaajasta.

Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen pitää nykyistä suuntausta hurjana, mutta ymmärrettävänä.

– Ihan uskomatonta, mitkä rahat siellä liikkuu. Jos realistisesti ajatellaan, eihän kukaan pelaaja ole tuon (222 miljoonan euron) arvoinen. Mutta markkinat määräävät hinnan. Oleellista on se, kuinka pitkät sopimukset pelaajilla on ja kuinka tärkeitä he ovat joukkueelleen, Paatelainen kertoo omassa Mixun Special One -osiossaan.

UEFA:n taloudellisen reilun pelin käytäntö ei ole onnistunut ainakaan pienentämään siirtosummia. Lisäksi PSG käytti ohjeistuksen porsaanreikiä hyväkseen hankkimalla Kylian Mbappen lainasopimuksella, johon kuuluu kauden jälkeen osto-optio.

Paatelainen uskoo, että siirtosummien lisäksi myös palkkoja saatetaan rajata tulevaisuudessa.

– En olisi yllättynyt, jos jossain vaiheessa tulisi katto siirtoihin ja palkkoihin, koska nekin (palkat) nousevat koko ajan huikeaa vauhtia.

CIES Football Observatory laittoi kalleimmat kokoonpanot järjestykseen. Kymmenen kalleimman kokoonpanon joukosta löytyy peräti kuusi seuraa Valioliigasta. Summat perustuvat seurojen käyttämiin siirtokorvauksiin, joilla kokoonpanot ovat kasattu.

Katso kalleimmat kokoonpanot artikkelikuvan kohdalta painamalla oikeasta reunasta seuraavaan kuvaan.