Huuhkajien kapteeninakin esiintynyt Tim Sparv pui Pohjalaisen kolumnissa pelaajien erilaisia rooleja joukkueessa. Sparv antoi myös pienen näpäytyksen asiantuntijoiden suuntaan.

Sparv kirjoittaa, että juniorina hän oli tähtipelaaja. Keskikentällä viihtynyt Sparv oli yksi Pohjanmaan lupaavimmista nuorista pelaajista.

Siirtyessään ulkomaille Sparv sai huomata, ettei hän enää ollut kentän paras. Sparv päätti sopeutua tilanteeseen. Hän muutti pelityyliään puolustusvoittoisempaan suuntaan.

– En ole enää se, joka näyttävästi vetää pallon yläkulmaan. Sen sijaan minusta tuli taklaava, juokseva, aukkoja peittävä pelaaja, joka ärsyttää vastustajiamme, Sparv kuvailee.

Sparv oli Tanskassa näkyvästi otsikoissa elokuussa,kun hänen edustamansa FC Midtjylland voitti OB:n 2-0. Vastustajajoukkueen valmentaja sekä pelaajat olivat kiukuissaan ja kutsuivat tuomarityöskentelyä skandaaliksi, kun Sparv oli saanut jatkaa pelaamista.

– Valmentajani kerkesi vaihtaa minut pois, ennen kuin annoin mahdollisuuden tuomarille antaa toisen keltaisen kortin. Olin juossut, taklannut ja ärsyttänyt vastustajamme, OB:n valmentajaa ja yleisöä. Olin tehnyt työni. Olin täyttänyt roolini.

– Illalla jalkapalloasiantuntijat istuivat Kööpenhaminassa tv-studiossa ja käyttivät isoimman osan lähetysajastaan kritisoimalla pelityyliäni. Samaan aikaan me olimme jo kotona kolme tärkeää pistettä rikkaampana. Roolini jatkuu samana siinäkin pelissä, kuten kaikilla muillakin joukkueessani, Sparv toteaa.

Lue koko Sparvin kolumni Pohjalaisesta tästä linkistä.