Turun Palloseura on todella lähellä nousta takaisin Veikkausliigaan pudottuaan sarjasta kauden 2014 päätteeksi. Torstaina TPS kaatoi FC Hakan vieraskentällä 2-0. Voiton myötä Palloseura vahvisti asemaansa Ykkösen sarjakärjessä.

TPS:n maaleista vastasivat Ilari Mettälä yhdeksännellä peliminuutilla sekä konkarihyökkääjä Mikko Hyyrynen 25. minuutilla.

TPS:n alkukausi oli vaikea. Ensimmäisten neljän kierroksen jälkeen tilanne näytti jopa tukalalta. Ensimmäiset kaksi ottelua TPS hävisi ja ensimmäinen voitto tuli vasta viidennessä ottelussa.

Sen jälkeen turkulaisten meno on ollut huimaa. Viimeisestä 21 ottelusta TPS on hävinnyt vain kerran. Tappio tuli sarjan häntäpäässä karsiutumista vastaan taistelevalle Gnistanille elokuun alussa. Kurssi kuitenkin kääntyi samantien ja sen jälkeen kuudesta ottelusta on tullut viisi voittoa ja yksi tasapeli.

Viime kaudella TPS ylsi kaksiosaiseen nousukarsintaan, jossa FC Inter oli kuitenkin parempi. TPS:lla on jäljellä neljä ottelua Ykköstä ja sarjajohto FC Honkaan on kuusi pistettä, tosin Honka on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin TPS.

Näillä näkymin suora sarjanousu saattaa ratketa jo ennen viimeistä kierrosta, jolloin Honka ja TPS kohtaavat Tapiolassa. Joka tapauksessa viimeinen kierros tulee olemaan kutkuttava, sillä KPV pelaa OPS:a vastaan, eikä KPV ole Honkaa perässä tällä hetkellä kuin kaksi pistettä. Sarjassa toiseksi sijoittunut karsii noususta Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuneen kanssa.