Ranskan maajoukkuepelaaja Dimitri Payet aiheutti vuodenvaihteessa kohun Englannissa, kun hän ilmoitti, ettei aio enää pelata West Hamissa.

Payet, 30, oli siirtynyt seuraan vasta kesällä 2015 ja hänet valittiin debyyttikaudellaan Valioliigassa West Hamin vuoden pelaajaksi.

Hän kieltäytyi pelaamasta, koska hän halusi siirtyä takaisin vanhaan seuraansa Olympique Marseilleen. Lopulta siirto tapahtui, ja Payet palasi Ranskaan 29 miljoonan euron kaupassa.

Myöhemmin hän selitti päätöstään sanomalla, että hän ei halunnut jatkaa uraansa Valioliigan alemmassa keskikastissa pelaten pitkästyttävää ja puolustusvoittoista jalkapalloa.

Payet kertoi ranskalaiselle SoFoot-lehdelle, miten hän sai tahtonsa läpi West Hamissa.

– Tiedän, kuinka olla kusipää. Se on yksi erikoisuuksistani, sanoi Payet Calcio Mercaton mukaan.

– Se on sellaista pientä peliä. Kun haluan suututtaa kaikki, niin teen sen. Managerini ymmärsivät sen. Kun mökötän, he tulevat puhumaan minulle. Se on minulle tapa tulla kuulluksi. Ne, jotka tuntevat minut, tietävävät, mistä on kyse. Lopulta kaikki menee hyvin.

Payetin mukaan idea Olympique Marseilleen palaamisesta syntyi jo viime kesänä, kun hän pelasi Ranskan kanssa EM-kotikisoissa.

– Jätin Marseillen tyytymättömänä. Marseillessa pelaaminen Euroopan mestaruusturnauksen aikaan toi muistot takaisin, ja näin, miten kannattajat olivat yhä puolellani, vaikka olinkin vaihtanut seuraa. Lupasin itselleni, kun lähdin sieltä, että palaisin vielä Olympique Marseilleen. Sieltä lähteminen ei muutenkaan ollut ikinä suunnitelmissani.