Entinen nyrkkeilyn Euroopan mestari Vladimir Nosov haluaisi järjestäää nyrkkeilyturnauksen ensi vuoden Venäjän MM-kisojen yhteyteen vähentääkseen huligaanien tappelua kaduilla ja katsomoissa.

Nosovin mukaan nyrkkeilyturnauksen tarkoituksena olisi välttää välikohtaukset, joita nähtiin viime vuoden Ranskan EM-kisoissa, kun Englannin ja Venäjän kannattajat ottivat yhteen ennen joukkueiden kohtaamista sekä ottelun jälkeen Marseillen ravintoloissa ja kaduilla. Osa kannattajista päätyi tappelemaan jopa pelin aikana stadionilla.

ESPN FC

@ESPNFC
Scenes from inside Marseille's Stade Velodrome. #ENGRUS #EURO2016

– Kaduilla on aivan liian paljon väkivaltaa ja turvattomuutta isojen jalkapalloturnausten aikana. Otetaan vaikka Marseille esimerkiksi. Meidän on varmistettava, että mitään vastaavaa ei tapahdu Venäjällä, sanoi Nosov ESPN:n haastattelussa.

– Uskon, että meidän kansainvälinen nyrkkeilyturnauksemme olisi hyvä tapa viedä väkivaltaisuus pois kaduilta ja tuoda se nyrkkeilykehään.

Nosovin mukaan nyrkkeilyotteluilla ei olisi mitään tekemistä huliganismin kanssa.

– Se on traditio, se on elämäntapa. Jokaisen ottelun jälkeen halaamme toisiamme, kokoonnumme yhteen, juttelemme niitä näitä ja juomme teetä.

– Haluisin, että jokainen kannattaja, huligaani tai ultra-fani, joka haluaa näyttää, kuinka kova tyyppi hän on kaduilla, tulisi näyttämään, mihin hänestä on oikeassa kehässä. Sen sijaan, että menisit tuhoamaan pubeja ja ravintoloita ja häiritsemään ihmisiä, astu kehään ja näytä, mihin sinusta on reilussa tappelussa muita kannattajia vastaan.

– Kaikki tulee olemaan reilua, meillä on ohjesäännöt, eri painoluokat ja tuomarit – kaikki mitä tarvitaan oikean turnauksen järjestämiseksi. Sitä ei ole tietenkään tarkoitettu ammattilaisnyrkkeilijöille, mutta tiedän, että Britanniassa, Italiassa ja Etelä-Amerikassa on paljon hyviä amatöörejä, joten siitä tulisi mahtava tapahtuma, joka herättäisi kiinnostusta joka puolella maailmaa.

Nosovin nyrkkeilyturnauksella ei ole vielä virallista järjestämispaikkaa, ja moni epäilee, että turnaus ei tule saamaan kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n hyväksyntää, mutta Venäjällä idea on saanut jo kannatusta.

– Venäjä olisi pioneeri täysin uudessa urheilulajissa. Eri maista tulevien faniryhmien väliset tappelut voisivat vetää valtavia yleisömääriä, kirjoitti Venäjän liberaalidemokraattisen puolueen johtaja Igor Lebedev hänen henkilökohtaisille verkkosivuilleen aiemmin tänä vuonna.