– Sanoin juuri ”Radellekin” (Rasmus Schüller), että hän tuli tänne pariksi viikoksi pelaamaan ja voitti tuplat saatana, meikäläinen on tehnyt kymmenen vuotta töitä tämän eteen ja nyt se tuli, HJK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Juha Pirinen naureskeli juuri varmistuneen Suomen mestaruuden jälkeen.

Lainalle HJK:hon MLS-sarjasta saapunut ja samaa ikäluokkaa oleva Schüller todella ehti pelata HJK:n paidassa vain viisi peliä ja taskussa oli jo cupin sekä Veikkausliigan mestaruus.

Lisäksi Schüllerin palkintokaapista löytyy jo entuudestaan kolme suomenmestaruutta. Pirisen kaapista löytyy tämän kauden jälkeen hopeamitalin lisäksi kultainen mitali niin cupista kuin Veikkausliigastakin.

– Halusimme varmistaa tämän mestaruuden heti, eikä ruveta leikkimään sen kanssa, Pirinen sanoi toimittajien ympäröimänä.

Siltä se näytti myös kentällä. HJK oli suvereeni kotonaan IFK Mariehamnia vastaan keskiviikkoiltana. Anthony Annanin upea osuma kruunasi voiton, mutta lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin. Kaikesta tekemisestä näkyi, että HJK halusi voittaa mestaruuden nimenomaan keskiviikkona IFK:ta vastaan. Ja keskiviikkohan on tunnetusti pikkulauantai, joten juhlatkin ovat varmasti tiedossa.

– Totta kai (huomenna on vapaa). Tänään täytyy mennä vähän juhlimaan. Ei näitä mestaruuksia joka päivä voita, Pirinen totesi kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Pirinen oli erinomainen esimerkki HJK:n hankinnoista. Sitoutunut ja Veikkausliigassa jo tasonsa todistanut pelaaja, joka todella halusi voittaa suomenmestaruuden.

Ennen kauden alkua päävalmentaja Mika Lehkosuo nimesi HJK:n tavoitteeksi voittaa Veikkausliiga. Kaikki tekeminen oli myös kohdistettu siihen, että tavoite täyttyisi. Pirinen on ollut tällä kaudella ehkä liigan paras laitapuolustaja. Joten Klubi sai Pirisestä juuri sen, mitä halusi.

Pirinen oli myös erinomainen esimerkki pelaajasta, jolla oli iso merkitys siihen, että mestarijoukkue oli niin yhtenäinen kuin se oli. Pirinen harjoitteli jopa japanin kieltä pystyäkseen kommunikoimaan paremmin tähtipelaaja Atomu Tanakan kanssa. Lisäksi Pirinen oli yksi niistä veijarimaisista pelaajista HJK:n kopissa, joka piti ääntä, mutta myös vaati joukkuetovereiltaan paljon.

Lehkosuo puhui myös joukkuehengestä kauden kynnyksellä. Hän halusi varmistaa, etteivät rivit rakoile tärkeimmillä hetkillä, eikä HJK todellakaan rakoillut. Se pysyi yhtenäisenä maaliin saakka, lue lisää HJK:n mestaruudesta täältä. Luultavasti myös juhlat jatkuvat isolla porukalla.

– Meillä on lauantaina peli ja halutaan hoitaa kausi kunnialla loppuun saakka, mutta ainakin tämä päivä nyt juhlitaan, Pirinen virnisti.

HJK on juhlansa ansainnut.

Lue myös HJK:n keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlströmin mietteet mestaruudesta täältä.