Argentiina selvitti kuin selvittikin lopulta tiensä ensi kesän MM-kisoihin Venäjälle. Viimeisessä ottelussa Lionel Messi otti koko maansa reppuselkään ja iski hattutempun Ecuadorin verkkoon.

Argentiina sai otteluun pahimman mahdollisimman alun, kun Romario Ibarra vei kotijoukkueen johtoon ensimmäisellä minuutilla. Tässä vaiheessa Argentiina tähtineen oli jäämässä kisoista pois. MM-kisat ilman Messiä olisivat olleet vähintäänkin oudot.

Se ei ole tietenkään mikään tae MM-kisapaikalle, että joukkueessa pelaa maailman paras pelaaja. Nyt kuitenkin jalkapallon seuraajan kannalta on hienoa, että Messi nähdään ensi kesän kisoissa. Argentiinan päävalmentaja Jorge Sampaoli tiivisti pelin jälkeen tilanteen hyvin:

– Kerroin, että Messi ei ole velkaa Argentiinalle MM-kisoja, mutta jalkapallo on MM-kisat velkaa Messille.

Sen paremmin ei oikeastaan voi sanoja muotoilla asian tiimoilta. Ja kommentin voi myös yhdistää toiseen maailman parhaaseen, Portugalin Cristiano Ronaldoon. Ja kyllä, kirjoitan molemmista pelaajista maailman parhaina, koska en osaa, enkä halua heitä laittaa paremmuusjärjestykseen epärelevantein perustein.

Messi ja Ronaldo ovat olleet yli kymmenen vuoden ajan jalkapallon kaksi kirkkainta tähtipelaajaa. He ovat olleet jalkapallon mannekiinit, lehtien etusivun pojat, jotka lähes poikkeuksetta ovat vuodesta toiseen kilpailleet maailman parhaan pelaajan palkinnosta. Portugali voitti oman karsintalohkonsa, joten myös Ronaldo nähdään ensi kesän MM-kisoissa.

Messin ja Ronaldon paremmuudesta on väännetty vuosien ajan tuloksetta. Miehet ovat takoneet maaleja kentällä, kun katsomoissa on kinasteltu pelaajien paremmuudesta. Väittelyn lomassa on unohtunut, että olemme saaneet seurata maailman kahta parasta jalkapalloilijaa koskaan. Kaikki kunnia Pelelle ja Diego Maradonalle, mutta nykyinen jalkapallo vaatii pelaajalta enemmän kuin heidän omilla aikakausillaan. Lisäksi tahti, jolla Messi ja Ronaldo ovat ennätystilastoja laittaneet uusiksi, hakee vertaistaan.

Messi täyttää ensi kesän MM-kisojen aikana 31 vuotta, Ronaldo on tuolloin 33-vuotias. Voi hyvin olla, että Venäjän kisat ovat viimeinen MM-turnaus, jossa molemmat tähtipelaajat nähdään. Seuraavat MM-kisat pelataan nimittäin vasta vuonna 2022.

Nauttikaamme siis, kun vielä voimme.