Bayern München kertoo tiedotteessaan, että Jupp Heynckes palaa seuran edustusjoukkueen päävalmentajaksi loppukauden mittaisella sopimuksella.

Heynckes, 72, aloittaa työnsä maanantaina ja on ensimmäistä kertaa penkin päässä ensi viikon lauantaina, kun Bayern kohtaa Bundesliigassa kotikentällään Freiburgin.

Kyseessä on jo neljäs kerta, kun kokenut saksalaisvalmentaja ottaa vetovastuun Münchenin suurseuran ykkösmiehistöstä. Hänen ensimmäinen pestinsä Bayernissa oli vuosina 1987-1991, jolloin hän voitti seuran kanssa kaksi Saksan pääsarjan mestaruutta ja kaksi Saksan supercupia.

Seuraavan kerran Heynckes nähtiin Bayernin peräsimessä vuonna 2009, kun hän toimi joukkueen väliaikaisena päävalmentajana.

Viimeksi saksalaiskonkari toimi müncheniläisten käskyttäjänä vuosina 2011-2013. Hän voitti vuonna 2012 jälleen Saksan supercupin, minkä jälkeen Bayern nappasi hänen komennossaan kauden 2012-13 päätteeksi triplamestaruuden voittamalla Mestarien liigan, Bundesliigan ja Saksan cupin.

– En olisi palannut mihinkään muuhun seuraan maailmassa. Bayern München on sydämessäni. Minä ja valmennusryhmäni teemme kaikkemme, jotta joukkue pääsee esittämään kannattajille jälleen menestyksekästä jalkapalloa. Odotan erittäin innoissani tätä tehtävää, kertoi Heynckes, joka palaa valmennustehtäviin ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.