Tottenhamin maalitykki Harry Kane, 24, saa kunnian kantaa kapteeninnauhaa Englannin maajoukkueessa tulevissa karsintaotteluissa. Englanti kohtaa Slovenian kotonaan ja Liettuan vieraissa.

Yksikin voitto kahdesta viimeisestä ottelusta varmistaa Englannille jatkopaikan ensi kesän MM-kisoihin. Kanelle kapteenina pelaaminen on kunnia-asia.

– Lapsena sitä haluaa aina pelata maajoukkueessa ja unelmoi kapteenina olemisesta, eritoten kävellä Wembleylle (kapteenina). Se tulee olemaan uskomaton asia minulle henkilökohtaisesti, Kane sanoi BBC:n mukaan.

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate ei vielä kuitenkaan osaa sanoa, kuka on kapteeni ensi kesän MM-kisoissa, mikäli Englanti sinne selviää. Maajoukkueessa kapteeninnauhaa ovat kantaneet myös Jordan Henderson, Joe Hart sekä Gary Cahill.

– Meillä on useampia pelaajia, jotka voivat nousta kapteeniksi. Ja se on vain hyödyksi meille, Southgate totesi.

Kane haluaa näyttää omalla esimerkillään olevansa oikea mies tehtävään. Tottenhamin hyökkääjä oli syyskuussa armottomassa iskussa.

Kane haluaa pelata pitkään huipputasolla, kuten Real Madridin supertähti Cristiano Ronaldo, joka yhä 32-vuotiaana on maailman parhaimpia pelaajia. Kanen mukaan se vaatii ammattimaisuutta ruokavalion ja levon suhteen.

– Katsokaa vaikka Cristiano Ronaldoa, joka tulee sellaiseen ikään, jossa ihmiset olettavat hänen tasonsa pikku hiljaa laskevan, mutta mitä vielä, hän vain paranee.

– Katsokaa hänen fyysistä kuntoaan. Haluan myös pysyä kovalla tasolla pitkän aikaa, Kane sanoi.