© Kuva: Juha Tamminen

HIFK pelaa kentällä sarjapaikasta ja kabineteissa olemassaolostaan – iso kysymys vielä vailla vastausta

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Helsingin IFK kohtaa torstaina kotikentällään PS Kemin. IFK taistelee kynsin ja hampain sarjapaikasta, kun kabineteissa taistellaan edustusjoukkueen olemassaolosta.

PS Kemi on sarjataulukossa kymmenentenä, kuusi pistettä IFK:ta edellä. IFK:n kaadettua komeasti VPS:n edellisessä ottelussaan vieraskentällä, putoamistaistelu syttyi todenteolla liekkeihin. PS Kemi voi kuitenkin torstaina vierasvoitolla lähes sinetöidä sarjapaikkansa.

Siinä tapauksessa joukkueiden ero olisi yhdeksän pistettä, kun sarjaa on sen jälkeen kolme ottelua jäljellä. Panoksia ei siis torstain häntäpään kamppailusta puutu.

–  Tämä on iso peli molemmille, mutta erityisesti meille. Asetelma on herkullinen ja paineet ovat vastustajalla. Voitolla saamme uuden mahdollisuuden saavuttaa Kemin sarjataulukossa. Tarvitsemme torstaina jokaista kannattajaamme ja toivottavasti saamme yleisöltä paljon tukea joukkueen taakse, IFK:n päävalmentaja Antti Muurinen vetosi kannattajiin IFK:n nettisivuilla.

Kemin ovat rakoilleet viime aikoina. Suorapuheinen päävalmentaja Jari Åhman sanoi edellisen ottelun jälkeen Ilta-Sanomille, että hänen täytyy nyt tarkkaan miettiä, kenellä pelaajista riittää motivaatiota ja kenellä ei. Se on kova lause päävalmentajan suusta kauden loppupuoliskolla, ja kun sarjapaikkakin on vielä varmistamatta.

– Paljon on toki juteltu, mutta sitoutuminen ei ole ongelma, kaikille on selvää mihin pyrimme. Tauon aikana on tehty yhdessä erilaisia juttuja ja pelaajat odottavat innolla torstain peliä, Åhman painotti Kemin nettisivuilla.

Minne menet HIFK?

IFK:n putoaminen Veikkausliigasta saattaisi olla myös seuran edustusjoukkueen kannalta lorun loppu, ainakin sellaisena kuin mitä se viime vuodet ovat olleet. IFK tiedotti, ettei sen tälläkin hetkellä käynnissä oleva osakeanti ole tuonut toivottua rahasummaa. Osasyy löytyy varmasti siitä, etteivät ihmiset tiedä pelaako tähtirinnat ensi kaudella Ykkösessä, Veikkausliigassa vai Kakkosessa.

IFK:n vastaava toimitusjohtaja Tero Korhonen myönsi aiemmin MTV Sportille, että konkurssi on mahdollinen, jos seura putoaa pääsarjasta. Hiljattain seuran puheenjohtaja Cristoffer Perret vetosi ihmisiä auttamaan. Rahaa tarvitaan ja pikaisesti. Sen takia osakeantia jatkettiin kauden loppuun saakka. Veikkausliigassa säilyminen toisi ainakin tekohengitystä ja aikaa HIFK:lle saada talous parempaan kuntoon.

– Kolme vuotta sitten sanoimme, että annista kerättävät rahat riittävät 2–3 vuotta. Niin ne riittivätkin. Nyt me tarvitsemme apuasi, Perret sanoi seuran tiedotteessa.

Oli IFK ihmisille kuinka tärkeä tahansa, rahan sijoittaminen seuraan ei tällä hetkellä vaikuta kovin fiksulta. Kukaan ei oikein tiedä, mihin sijoitetut rahat menevät. Viimeksi osakeanti keräsi lähes 350 000 euroa ja vain pari vuotta myöhemmin seura on jälleen IFK-henkisten ihmisten kukkarolla pyrkien saamaan kasaan 250 000 euroa.

Ei pidä unohtaa, että IFK:ssa on tehty hyvääkin työtä, josta osoituksena on esimerkiksi tältä kaudelta A-junioreiden SM-pronssi sekä kakkos- ja kolmosjoukkueiden sarjanousut. Ensi kaudella kakkosjoukkue pelaa Kakkosessa ja kolmosjoukkue Kolmosessa.

Mutta missä pelaa edustusjoukkue ensi kaudella vai pelaako missään? Siihen tällä hetkellä tuskin kellään on varmaa vastausta. IFK saattaa säilyä Veikkausliigassa, mutta kabineteissa vaikuttaisi olevan vaikeampaa kuin itse pelikentällä. Eikä se nyt siellä pelikentälläkään kovin ruusuiselta näytä.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudussa.

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon