Suomen päävalmentaja Markku Kanerva palkitsi HJK:ssa Suomen mestaruuden voittaneen Juha Pirisen maajoukkuekutsulla vahvasta kaudestaan Veikkausliigassa. Pirinen oli mukana myös edellisissä karsintaotteluissa Kosovoa sekä Islantia vastaan.

Perjantaina Suomi kohtaa Kroatian vieraskentällä. Vastassa on lohkoa johtava joukkue, joka varmasti haluaa täydet kolme pistettä kotonaan Suomea vastaan. Huuhkajien itseluottamus tuntuisi olevan kohdillaan kahden karsintavoiton jälkeen ja Pirinen uskoo, että Suomi pystyy hyödyntämään Kroatian heikkoudet.

– Sanoisin transitiot, eli vastaiskupelaaminen. Uskon, että se on aika olennainen. Jos sieltä halutaan löytää (heikkouksia), niin se paketti ei välttämättä ole niin organisoitu, kun he pitävät palloa ja menettävät sen.

– He ehkä yrittävät prässätä nopeasti ensimmäiset sekunnit pallon takaisin, mutta jos siitä päästään ohi, niin siellä pitäisi olla tilaa linjan takana, Pirinen avasi.

Nyt Suomella olisi mahdollisuus antaa näyttöjä nuoremmille pelaajille, kun kisapaikka on jo saavuttamattomissa. Huuhkajien ryhmään valittiin esimerkiksi laiturina viihtyneet Pyry Soiri sekä Jasse Tuominen, jotka voisivat tuoda kaivattua nopeutta ja juoksuja linjan selustaan.

Toinen heikkous, jonka Pirinen nosti esiin oli Kroatian erikoistilannepelaaminen.

– Heillä ei ehkä ole ihan niin fyysisiä pelaajia kuin esimerkiksi Islannilla, Pirinen vertasi.