Keskiviikkona käynnistyvät Veikkausliigan karsinnat, jossa kohtaavat Ykkösen toiseksi soijoittunut FC Honka sekä Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi jäänyt Helsingin IFK. Avausottelu pelataan Tapiolassa.

Ykkösen päätöskierroksella järjestyshäiriöiltä ei vältytty. TPS:n kannattajat ryntäsivät useampaan otteeseen kentälle ja pelin jälkeen nähtiin yksittäisiä tappeluita Hongan ja TPS:n kannattajien välillä. Turusta oli päätöskamppailuun matkustanut yli 400 kannattajaa.

Keskiviikon karsinnassa saatetaan nähdä vielä enemmän vieraskannattajia, kun HIFK:n kannattajat saapuvat Espooseen. Pääkaupunkiseudun derby ja paikka Veikkausliigassa herättää varmasti tunteita. Vedonlyöntiyhtiö Betsson pitää jopa todennäköisenä, että ottelussa nähdään jonkinasteisia järjestyshäiriöitä.

– Järjestyksenvalvojilla oli TPS-ottelussa tekemätön paikka, he eivät voineet tapahtuneelle mitään. IFK-kannattajat ovat aiheuttaneet monenlaisia tempauksia kauden aikana, enkä ihmettelisi, että nyt sattuisi ja tapahtuisi taas, arvelee Betssonin iGaming-asiantuntija Juha Kvist.

Betsson pitää todennäköisenä, että kentälle pääsee ottelussa niin palava soihtu kuin jommankumman kannattajiakin. Palavan soihdun kentälle lentämiselle annetaan kertoimeksi 1,85, kun taas katsojan kentälle ryntääminen on vieläkin todennäköisempää kertoimella 1,40. Todennäköisyys sille, että ottelu keskeytetään häiriöiden vuoksi kokonaan, on sentään onneksi pieni (50,00).

Itse otteluun Honka lähtee varsin selkeänä ennakkosuosikkina. Espoolaiset saavat kotiotteluunsa kertoimen 2.15. HIFK:n voitto palauttaisi rahat 3.55-kertaisina ja tasapeli kertoimella 3.15.

Karsinnan toinen osaottelu pelataan lauantaina Telia 5G -Areenalla.