Huuhkajien 2-2-tasoituksen Turkkia vastaan tehnyt Joel Pohjanpalo oli todella vaarallinen maanantai-iltana, lue lisää ottelusta täältä. Karsinnoista jäi lopulta hyvä maku, kun karsintojen loppu sujui positiivisissa merkeissä.

Bayer Leverkusenissa pienemmälle vastuulle jäänyt Pohjanpalo oli jo ensimmäisellä puoliajalla vaaran teossa, mutta silloin laukaisuyritys kilpistyi Turkin puolustajaan. Toisella puoliskolla Pohjanpalolla oli useampi hyvä tekopaikka ja mies sai jo kertaalleen pallon maaliin, mutta osuma vihellettiin paitsioksi, kun laukaus otti kimmokkeen paitsiossa olleesta Teemu Pukista.

Lopulta onnistuminen tuli 88. minuutilla. Pyry Soiri lähetti vasemmalta laidalta matalan syötön takaviistoon Pohjanpalolle, joka viimeisteli pallon varmasti maaliin.

– Harvoin tulee noin montaa maalintekopaikkaa maaottelussa. Onneksi sain lopulta pallon pussiin ja se on ainoa, millä on merkitystä, Pohjanpalo sanoi.

Huuhkajat keräsi lopulta yhteensä yhdeksän pistettä MM-karsinnoissa. Karsintojen lopussa tuli myös tulosta, kun Suomi pelasi viimeiset neljä ottelua tappioitta, saldona kaksi voittoa ja kaksi kovaa tasapeliä Kroatiaa sekä Turkkia vastaan. Pohjanpalolle jäi hyvä fiilis karsinnoista, vaikka alkupuolisko menikin penkin alle.

– Alku oli paskaa, loppu oli hyvää. Alku oli todella huonoa. Meidän pelisysteemi ei ollut sellainen, jolla meidän kuuluisi pelata mielestäni. Se ei toiminut ja sitä kautta tulokset eivät olleet hyviä.

– Nyt ollaan lähdetty aina siitä, että puolustuspeli on kunnossa ja omissa ei soi. Kokonaisuudessaan karsintojen loppu oli hyvää, suomalaishyökkääjä tiivisti.

Pohjanpalon mukaan pelaajistossa tehtiin tiukka päätös surkeasti menneen karsintojen alkupuoliskon jälkeen. Markku Kanervan otettua ohjat, peli on sujunut tuloksellisesti selvästi paremmin kuin Hans Backen aikana.

– Totta kai otimme myös pelaajat itseämme niskasta kiinni. Emme pelanneet sillä tasolla, jolla meidän kuuluu pelata. Päätimme yhdessä joukkueena, että puolustuspeli pitää saada kuntoon, jos halutaan pisteitä näissä karsinnoissa, Pohjanpalo sanoi.