Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen uusi päävalmentaja Juha Malinen korosti rohkeutta ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan. Malinen tukeutuu pitkälti samoihin pelillisiin metodeihin kuin RoPS:ssa.

– Haluan korostaa nimenomaan aktiivisuutta ja rohkeutta. Yritän tuoda tähän samoja asioita, mitä olen Veikkausliigassa käyttänyt. En halua lähteä hajottamaan mitään. Tässä ikäluokassa ja nuoremmissa ikäluokissa on tehty hyvää työtä, Malinen sanoi.

Malinen valitsi apuvalmentajakseen Teemu Tainion, joka työskentelee jatkossa myös FC Hakan apuvalmentajana. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Tuomas Peltonen ja joukkueenjohtaja on Ilkka Mäkelä.

– Meidän täytyy keskittyä siihen, miten puolustamme, voitamme pallon ja menemme eteenpäin. Prässääminen ja tiivis puolustuspeli on niitä asioita, mitä haluan nähdä pelissämme, mies jatkoi.

Ensimmäisissä valinnoissaan Malinen halusi antaa näyttöpaikkoja Veikkausliigassa loistaneille pelaajille. Mukana on peräti 14 pelaajaa Veikkausliigasta.

– Haluan nähdä kuumat liigassa vastuuta saaneet pelaajat. Näiden pelien jälkeen kriteerit heidän kohdalla varmasti nousevat, Malinen kertoi.

Ryhmästä puuttuvat Twenten Fredrik Jensen sekä Middlesbrough’n Mikael Soisalo, joka on pelikiellossa. Jensenin tapauksessa Malinen on käynyt keskusteluja A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanervan kanssa.

– Puhuin ”Riven” kanssa ja hän haluaa Jensenin A-maaotteluihin. Näin sen pitääkin mennä, Malinen totesi.

Katso alta Pikkuhuuhkajien ryhmä EM-karsintaotteluun Georgiaa vastaan. Jos et näe, voit katsoa sen täältä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Juha Malinen on valinnut #Pikkuhuuhkajat-joukkueen EM-karsintaotteluun Georgiaa vastaan. Ottelu pelataan Tbilisissä 10.11. 🇬🇪🇫🇮