FC Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen keskuspuolustaja Gerard Pique on ollut viime päivät myrskyn silmässä. Piquen kommentit liittyen Katalonian laittomaan kansanäänestykseen itsenäistymisestä ovat herättäneet positiivisia vastaanottoja, mutta myös kritiikkiä, varsinkin Espanjan maajoukkueen kannattajissa.

Pique sanoi aiemmin, että voi jäädä sivuun maajoukkueesta, jos hänet koetaan kommenttiensa takia ongelmaksi. Nyt Barca-toppari kuitenkin vakuutti pelaavansa Espanjan väreissä, vaikka miehelle buuattiin ja vihellettiin kovaan ääneen maajoukkueen maanantaisissa harhoituksissa, lue uutinen.

– Nyt lähteminen antaisi viheltäjille syyn ja tekisi heidät onnellisiksi. En usko, että he ovat enemmistö Espanjassa. En anna heille sitä nautintoa, koska haluan kääntää tämän toisin päin ja joukkuetoverini haluavat minun jäävän, Pique sanoi Marcan mukaan.

Pique on avoimesti kannattanut kansanäänestystä, mutta ei halunnut kertoa, mitä olisi itse äänestänyt kansanäänestyksessä.

– Se on miljoonan dollarin kysymys, mutta en vastaa siihen. En kerro, kannatanko (katalonian) itsenäisyyttä vai en, Pique totesi jatkaen:

– Espanjalla on kaksi vaihtoehtoa; he voivat kieltää sen tai istua alas ja keskustella siitä. Minä en usko, että asiasta keskustelemalla voisi hävitä mitään. On todella vaikea ymmärtää mitä tapahtuu Kataloniassa, ilman että on siellä.

Real Madridin ja Barcelonan välillä on aina kipinöinyt ja samaa voi sanoa myös seurojen nykyisistä toppareista Sergio Ramosista sekä Piquestä. Miehet ovat olleet vähän väliä tukkanuottosilla. Herrojen riitely on paisunut usein median välityksellä, mutta Pique vakuutti tärkeiden MM-karsintaotteluiden alla, että Espanjan topparipari tulee hyvin toimeen.

– Kaikki puhe siitä, ettemme tulisi toimeen on isoa valhetta. Meistä tulee kumppaneita liiketoiminnassa, johon pyysin häntä mukaan. Meillä on kaikki kunnossa. On helppoa sanoa asioita, mutta me olemme läheisiä, eikä meillä ole mitään ongelmia, Pique vakuutti.

Lue toimittajamme näkemys siitä, jos Pique eroaisi Espanjan maajoukkueesta tästä linkistä.