Tampereen Ilves varmisti perjantaina paikan kolmen sakissa tämän vuoden Veikkausliigassa.

Ilves kukisti kotonaan Tammelassa PS Kemin niukasti 1-0 Marius Noubissin maalilla. Voiton myötä tamperelaiset varmistivat mitalin sekä paikan eurokentille.

– Tuntuu tosi hyvälle. Tämä on vähän kuin meidän mestaruus, olemme sitten toinen tai kolmas. Se on huikea saavutus tältä joukkueelta. Hienosti keräsimme itsemme sieltä huhti-toukokuun räpellyksestä ja tulimme tosi vahvasti loppukauden. Ylpeä saa olla koko joukkueesta, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss iloitsee Ilveksen verkkosivuilla.

Ilves ylsi viimeksi mitaleille syksyllä 1985, joten 32 vuoden odotus päättyy. Voiton myötä varmistui myös paikka Eurooppa-liigan karsintaotteluihin. Eurokentillä Ilves nähtiin viimeksi vuonna 1991 italialaista AS Romaa vastaan.

– Tämä on koko jalkapallourani saavutuksista ihan kärkipäässä. Saan olla tamperelaisena valmentamassa tamperelaista joukkuetta. Nyt saadaan mitali ja europelit tänne. Se on todella tärkeää, pelaajana neljä Suomen mestaruutta voittanut Wiss iloitsi.

KuPS on sarjataulukossa toisena Ilveksen edellä paremman maalieron turvin. KuPS kohtaa päätöskierroksella IFM Mariehamnin vieraissa, kun taas KuPS vierailee PS Kemin luona.

Mitali ja Eurooppaan! Eilisen voiton myötä varmistui mitali ja paikka ensi kauden eurokentillä. #ilves #keltavihreä #tampere