FC Porton kokenut maalivahti Iker Casillas on joutunut kinkkiseen tilanteeseen seurassaan. Kolme edellistä ottelua ovat menneet joko katsomossa tai vaihtopenkin puolella. Edellisen kerran Casillas torjui Porton maalilla lokakuun ensimmäisenä päivänä Sportingia vastaan, jolloin espanjalaisvahti piti nollapelin maalittomassa tasapelissä.

Casillas teki viime kesänä lopulta jatkosopimuksen Porton kanssa. Entinen Real Madridin maalivahti venytti pitkään sopimusneuvotteluja ja häntä oltiin jo siirtohuhuissa viemässä muun muassa Valioliigaan.

Espanjalainen El Pais -lehti kertoo, että Casillasin penkityksen syy olisi miehen palkassa. Casillas on Porton parhaiten tienaava pelaaja uuden jatkosopimuksen myötä. Porto haluaisi kuitenkin espanjalaislehden mukaan eroon Casillasista tammikussa, koska seura ei halua rikkoa Uefan taloudellista Fair Play -säännöstöä (Financial Fair Play).

Casillas tienaa tällä hetkellä Portossa noin viisi miljoonaa euroa kaudesta, eikä Porto halua ottaa riskiä FFP-sääntöjen rikkomisessa. Financial Fair Play -säännöstön perusajatus on se, ettei seura saa käyttää enemmän rahaa, mitä se ansaitsee.

Espanjalaismaalivahdilla on käynnissä kolmas kausi Portossa. Casillas on pelannut Portossa hyvin ja 36-vuotiaalla maalivahdilla luultavasti riittää kysyntää tammikuussa.

Casillas on Real Madridin kasvatti ja hän pelasi ennen Portoon siirtymistä koko uransa Madridin paidassa. Lisäksi Casillas oli pitkään Espanjan maajoukkueen ykkösmaalivahti.

Lähde: Marca