Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli mielissään suojattiensa otteista MM-karsintojen loppumetreillä.

Karsinnat päättyivät Suomen osalta 2-2-tasapeliin Turussa Turkkia vastaan maanantaina. Suomi nousi ottelussa kahdesti takaa tasoihin (uutinen).

– Vähän kaksijakoinen peli. Toisella jaksolla etenkin hyökkäyspeli toimi. Toki puolustuspelissä alkoi olla vähän ongelmia tasapainon kanssa, etenkin 1-0-maalin jälkeen. Mutta joukkue osoitti taas vahvaa henkistä kanttia ja voitontahtoa, että tultiin viimeisen vartin aikana kerran tasoihin ja sitten vielä toisen kerran, Kanerva tuumii Palloliiton sivuilla.

MM-karsintojen viimeiset pelit sujuivat Suomelta tulosten valossa komeasti. Huuhkajat kaatoivat Islannin ja Kosovon sekä nappasi pisten Kroatiaa ja Turkki vastaan.

– Kahdeksan pistettä neljästä pelistä, se ei ole mielestäni huono saldo. Kokonaisuutena olen äärimmäisen ylpeä tästä joukkueesta. Pystyimme napsimaan pisteitä ja jopa voittoja näiltä joukkueilta, siihen olen erittäin tyytyväinen, Kanerva iloitsee.

Kanerva muistuttaa myös uusista vastuunkantajista maajoukkueessa.

– Ja toki jos ajatellaan tämän vuoden karsintapelejä, niin koko karsinnassa kahdeksan debytanttia, minun aikanani seitsemän debytanttia. Eli kyllä tässä pelaajat ovat saaneet vähän näyttöpaikkaakin.

– Totta kai jatkossa, kun pelataan maaotteluita ennen seuraavaa karsintaa, Kansojen liigaa, niin siellä tulee varmaan enemmän peliaikaa ja näyttösaumaa, Kanerva ennakoi.