HIFK:n hyökkääjä Mikael Forssell oli pettynyt mies FC Lahdelle koetun tappion jälkeen. Tappio merkitsi sitä, että HIFK joutuu karsimaan FC Honkaa vastaan paikasta ensi kaudeksi Veikkausliigaan.

– Totta kai pettymys. Haimme voittoa ja se oli erittäin lähellä. Todella erikoinen peli. Täytyy sanoa, että en tiedä olenko urallani kokenut tällaista peliä, että molempien pitää voittaa. Ihan älyttömät panokset viimeisessä pelissä. Mutta totta kai pettymys. Kausi kuitenkin jatkuu ja säilyminen on yhä omissa käsissä, Forssell kertoi ISTV:lle ottelun jälkeen.

HIFK haki voittomaalia lisäajalla nostamalla kaikki pelaajat boksin sisään kulmapotkussa. FC Lahti sai purettua pallon ja karattua kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen. Santeri Hostikka sai siirtää Fareed Sadatin syötöstä pallon tyhjään maaliin vieden Lahden euro-kentille ensi kaudeksi. Olosuhteet olivat vaikeat molemmille joukkueille Lahdessa.

– Kyllähän kenttä vaikutti mielettömästi. Raportti tuli ennen peliä, että kenttä on haastava. Normaalia futista ei voinut pelata maata pitkin. Pelasimme erittäin suoraviivaisesti. Silloin siunaantuu sellaisia 50-50 mahdollisuuksia. Kyllä meillä oli mahdollisuus voittaa peli, Forssell totesi.

HIFK:n kausi on ollut vaikea. Nyt edessä on koko seuran kannalta erittäin tärkeät kaksi ottelua.

– Ei ainakaan pelaajat ole vielä tarkkailleet Hongan otteita. Valmennusjohdolla varmaan on enemmän hajua. Peli tulee nopeasti (ensi keskiviikkonen ensimmäinen osa), ja meidän pitää saada itsemme kasaan. Taistelu jatkuu.

– Ei voi sanoa, että olisimme tällä hetkellä ansainneet enempää, mutta uskon, että ansaitsemme säilyä Veikkausliigassa, Forssell jatkoi.

Forssell ei vielä lähtenyt kommentoimaan uransa jatkoa. Kaikki keskittyminen on miehen mukaan IFK:n sarjapaikan varmistamisessa. Ensimmäinen karsintaottelu pelataan ensi keskiviikkona Tapiolassa. Toinen osaottelu pelataan viikon päästä lauantaina Telia 5G -Areenalla.