Veikkausliigan päätöskierros pelataan ensi lauantaina ja panokset ovat monella joukkueella vielä suuret, mikä on hienoa. PS Kemi saattaa joutua pelaamaan ratkaisevan ottelun jossain muualla kuin kotiyleisönsä edessä. Olosuhteet nousevat taas turhan isoon rooliin, kun pelissä on paikka ensi kaudeksi Veikkausliigaan.

Lapin Kansa uutisoi tiistaina, että PS Kemin kotikenttä, Sauvosaari, toimii näillä näkymin estradina lauantain ottelulle KuPS:a vastaan, vaikka tiistaina nurmi oli lumen peitossa. On kuitenkin mahdollista, että pakkanen tekee tepposet ja ottelu jouduttaisiin siirtämään pelattavaksi muualle. Sauvosaaren nurmikenttä saattaisi olla pakkasen myötä jäässä ja näin ollen pelikelvoton.

– Kunhan kenttä ei ole jäässä, niin siinä pystytään pelaamaan. Lumestahan ei sinällään ole haittaa. Totta kai ehdottomana tavoitteena on päästä pelaamaan näin tärkeä ottelu kotiyleisön edessä, PS Kemin seurajohtaja Arto Hakala kertoi Lapin Kansalle.

PS Kemi pelaa lauantaina säilymisestä Veikkausliigassa. Sille riittää tasapeli KuPS:a vastaan varmistamaan sarjapaikka myös ensi kaudelle. Jos KuPS voittaa ja Helsingin IFK voittaa oman ottelunsa FC Lahtea vastaan vieraissa, Kemi joutuu karsimaan sarjapaikasta FC Honkaa vastaan.

Panokset ovat tapissa. Olisi sääli, jos Kemi joutuisi lähteä pelaamaan viimeisen sarjaottelun esimerkiksi Rovaniemelle. Kauden loppuhuipennus, jossa panoksena sarjapaikka, pelattaisiin pahimman verivihollisen stadionilla. Kemistä saapuisi paikalle ehkä kourallinen katsojia. Melkoinen antikliimaksi sarjan päätöskierrokselle.

Olisi tietysti helppo osoittaa syyttävällä sormella PS Kemin heikkoja olosuhteita. Toisaalta olosuhteet ovat niin kauan nuhjuiset, kun Veikkausliiga myöntää liigalisenssin seuralle, jolla ei ole lämmitettävää alustaa kotikaupungissaan (pois lukien halli).

No, tämän tekstin tarkoitus ei ole mollata PS Kemiä. Tilanne on varmasti seuralle vaikea, ja kuten Hakala sanoi, toiveissa on, että viimeinen sarjaottelu pelataan Sauvosaaren nurmella. Mikäli PS Kemi onnistuu lauantaina raapimaan vähintään pisteen KuPS:a vastaan, sarjapaikka on varmistettu ja kausi ohi. Pelattiinpa ottelu missä tahansa.

Mutta…

… Mikäli PS Kemi häviää ja HIFK voittaa oman ottelunsa, Kemillä on edessään karsintaottelut FC Honkaa vastaan. Mitäs jos pakkanen taas yllättää? Missä karsintojen toinen osaottelu aiotaan silloin pelata?

Pahimmillaan PS Kemi joutuu pelaamaan kauden kaksi viimeistä huippujännittävää kotiottelua (KuPS-peli sekä karsinta Honkaa vastaan) poissa kotikaupungista.

Se on mielestäni surullista, että vuodesta toiseen Veikkausliigan ratkaisuotteluiden kynnyksellä esiin nousevat olosuhteet, eikä itse peli. Se ei ole reilua pelaajille, eikä seuroille. Mutta kaikista eniten kärsii katsojat, jotka eivät viikkoa ennen koitosta edes tiedä, missä ottelu pelataan. Ja ilmeisesti se on vain hyväksyttävä.