Ykkösessä pelattiin erittäin suurista asioista lauantain kierroksella. FC Honka löylytti OPS:a oikein kunnolla Oulussa voittaen peräti maalein 10-0.

OPS joutui miehen vajaalle jo ottelun 13. minuutilla, kun Alex Arinze lensi suihkuun suoralla punaisella kortilla. Tauolle mentiin Hongan johtaessa 4-0.

Honka tarvitsi Oulusta voiton ja mielellään mahdollisimman suurilukuisen voiton, jotta sarjanousija ratkaistaisiin Ykkösen viimeisellä kierroksella Tapiolassa, kun Honka ja TPS kohtaavat. Hongan maaliero oli nimittäin ennen lauantain kierrosta sarjaa johtavaa Turun Palloseuraa huonompi.

Samaan aikaan TPS pelasi Gnistania vastaan Turussa. TPS voitti ottelun niukasti maalein 3-1. TPS onnistui vielä viime hetkillä tekemään kolmannen osuman, jonka viimeisteli Ilari Mettälä.

TPS:n maaliero on nyt +35, kun Hongan +40, joten OPS:aa vastaan Hongan maaliero nousi jo Palloseuraa paremmaksi. Honka on silti kolme pistettä TPS:aa perässä. Ratkaisu nähdään siis viimeisellä kierroksella.

TPS nousee suoraan Veikkausliigan, mikäli se onnistuu pelaamaan vähintään tasapelin Hongan vieraana päätöskierroksella. Mutta jos Honka voittaa, nousee se maalieron turvin suoraan Veikkausliigaan. Sarjassa toiseksi sijoittunut karsii näillä näkymin HIFK:ta vastaan Veikkausliigan sarjapaikasta.