Argentiinan maajoukkue on törmännyt tällä hetkellä käynnissä olevassa MM-karsinnassa erikoiseen ongelmaan: sillä on suunnattomia vaikeuksia saada pallo maaliin.

Muun muassa Lionel Messin ja Angel Di Marian tähdittämä Argentiina on onnistunut maalinteossa 17 karsintaottelun aikana vain 16 kertaa.

Eilen pelatussa karsintaottelussa Perua vastaan Argentiina joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin, mikä tarkoittaa, että Jorge Sampaolin ryhmällä on viimeisellä kierroksella pakkovoitto edessä, mikäli se mielii ensi kesän kisoihin mukaan.

Argentiina laukoi torstaina Perua vastaan 22 kertaa, laukauksista kuusi suuntautui maalia kohti. Jalkapallosta dataa keräävän Optan mukaan Argentiinan joukkue on laukonut karsinnoissa nyt 73 kertaa peräkkäin ilman, että pallo on päätynyt verkon perukoille.

OptaJavier

@OptaJavier
73 - #Argentina have not scored any of their last 73 shots in WC Qualifiers (last goal: #Messi v Chile). Drought.

Syyskuun alussa pelatussa karsintaottelussa Argentiina ja Venezuela päätyivät 1-1-tasapeliin, mutta tuolloinkin Argentiinan ainoa osuma merkattiin Venezuelan Rolf Feltscherin omaksi maaliksi.

Joukkueen edellinen karsintamaali syntyi päätähti Messin toimesta maaliskuussa Chileä vastaan. FC Barcelonan supertähti sinetöi Argentiinalle 1-0-voiton rangaistuspotkuosumalla.

Sen jälkeen Argentiina on pelannut neljä ottelua voitoitta ja maaleitta (jos Feltscherin omaa maalia ei lasketa).

Nimimiehistä joukkueella ei pitäisi olla pulaa. Lionel Messin (14*) ja Angel Di Marian lisäksi Argentiinan hyökkäyksessä ovat pelanneet muun muassa Paulo Dybala (12*), Sergio Aguero (7*), Mauro Icardi (6*), Gonzalo Higuain (4*) ja Angel Correa (3*).

*= Suluissa pelaajien maalimäärät kuluvalla kaudella seurajoukkueissa.