Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen siirtyy kuluvan kauden päätteeksi Suomen alle 21-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajaksi.

U21-maajoukkueen lisäksi Malinen liittyy samalla Palloliiton Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen johtotehtäviin. Malisella oli Rovaniemen Palloseuran kanssa voimassaoleva sopimus myös kaudesta 2018.

– Me olisimme halunneet pitää Juhan Rovaniemellä, mutta hänen päätöksensä oli tarttua Palloliiton tarjoamaan pestiin, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva toteaa seuran tiedotteessa.

– Tämä on harmillinen asia meidän kannalta, mutta toisaalta mahdollisuus Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueelle. He saavat Juhasta intohimoisen valmentajan.

Malinen saapui Rovaniemelle vuonna 2014 ja voitti joukkueen kanssa Veikkausliigassa hopeaa kaudella 2015. RoPS pelasi Malisen johdolla kahteen otteeseen myös Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Nivan mukaan uuden päävalmentajaan tehtävään on kiinnostusta, mutta RoPS ei aio tehdä päätöksiä kiireellä.

– Kuka uusi päävalmentaja onkaan, hän tuo mukanaan omat näkemyksensä, mutta toivomme tietenkin, että RoPS:n nykyinen identiteetti säilyy ja jalostuu entisestään. Tulemme myös edelleen pitämään kiinni seuran strategiasta nuorten kehittämisessä.

Malinen valmentaa Rovaniemen Palloseuraa normaalisti kauden loppuun saakka. RoPS:n viimeiset ottelut ovat perjantaina 20. lokakuuta IFK Mariehamnia sekä päätöskierroksella 28. lokakuuta Helsingin Jalkapalloklubia vastaan.