Nyt on kurotettava korkeammalle – HJK:n kultakimpaleen suunnattava ulkomaille

© Kuva: Juha Tamminen
Miten Arsenal pärjää sarjajumbon vieraana? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Kahdessa kaudessa HJK:n keskikentän moottoriksi. Sen tien on kulkenut Sebastian Dahlström kivenkovassa HJK:n nipussa. Tältä kaudelta HJK on voittanut jo tuplamestaruuden, ja niiden juhlien pitäisi jäädä Dahlströmin viimeisiksi juhliksi Suomen kentillä vähään aikaan.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että jatkuu (ura HJK:ssa), mutta mutta… koskaan ei voi tietää. Kun pelaa oikeissa peleissä hyvin, voi aueta hyviä mahdollisuuksia. Tällä hetkellä ainakin ura jatkuu ensi kaudella HJK:ssa, Dahlström sanoi Huuhkaja tv:lle ennen alle 21-vuotiaiden karsintapelejä Puolaa ja Tanskaa vastaan.

Haastattelusta päätellen myös Dahlstömin mielessä on käväissyt jo lähtö ulkomaille. HJK teki viime kesällä fiksun peliliikkeen, kun se kiinnitti 20-vuotiaan keskikenttäpelaajan kahden vuoden jatkosopimuksella. Kontrahti ei silti missään nimessä tarkoittanut sitä, että Dahlström viettäisi seuraavat kaksi kautta Veikkausliigassa ja HJK:ssa.

Dahlström kehittyi tällä kaudella takuuvarmaksi keskikenttäpelaajaksi, jonka peliasento ja ensimmäinen kosketus on Veikkausliigan aatelia. Hän ottaa pelivälineen haltuun poikkeuksetta oikeassa asennossa viedääkseen peliä eteenpäin.

Moshtagh Yaghoubin loukkaantuminen avasi Dahlsrömille näyttöpaikan, jonka hän myös käytti. Rasmus Schüllerin tultua lainasopimuksella HJK:n riveihin paikkaamaan Yaghoubia, Dahlström oli vakuuttanut päävalmentaja Mika Lehkosuon, eikä hän joutunut kumartelemaan kokeneemman Schüllerin suuntaan. HJK:n tuplamestaruudessa Dahlströmillä oli iso rooli, joka saattoi monella seuraajalla jäädä liian vähälle huomiolle, kun vierellä viilettivät kauden aikana Yaghoubin, Schüllerin sekä Anthony Annanin kaltaisia pelimiehiä. Dahlström sopeutui joka kerta rooliin kuin rooliin. Alla miehen tilastoja syyskuulta, jos et näe twiittiä, voit katsoa sen täältä (juttu jatkuu kuvan jälkeen).

Siinä mielessä Dahlströmin ei tarvitse todistella enää kenellekään yhtään mitään. Ei HJK:lle tai suomalaisille jalkapallon ystäville. Hän on tuplamestari, joka pelasi loistavassa joukkueessa tärkeässä roolissa.

Jotta Dahlströmistä saataisiin kaikki potentiaali irti, nyt olisi hyvä sauma lähteä hakemaan oppia ulkomailta. Ei hinnalla millä hyvänsä, mutta sopivan tarjouksen osuttua kohdalle. HJK:ssa yhden kauden pelaaminen ei ole mikään katastrofi, mutta mukavuusalueelta olisi hyvä päästä pois hakemaan uusia virikkeitä.

Täydellinen peliasento ja ensimmäinen kosketus täytyisi oppia pienemmässä tilassa ja nopeammin. Sitä ei HJK ja Veikkausliiga enää tarjoa ensi kaudella. Varsinkin, jos HJK hakee talven aikana vahvistusta rosteriinsa Euroopan kenttiä silmällä pitäen. Silloin ylivoima Veikkausliigan viheriöillä vahvistuu entisestään ja tilaa ja aikaa olisi entistä enemmän. Toisaalta Dahlströmin minuutit saattaisivat jopa vähentyä, mikäli keskikentän keskustaan olisi tarjolla useita tähtipelaajia.

Dahlström on fiksu ja esimerkillinen pelaaja. Hänellä riittää nälkää ja motivaatiota harjoitteluun, mikä on näkynyt valtavasti kehityksessä kahtena viimeisenä vuotena. Seuraavan harppauksen keskikenttäpelaaja saisi otettua ulkomailla, esimerkiksi Ruotsissa tai Tanskassa.

Kaikki lähtee kuitenkin miehestä itsestään. Dahlströmin täytyy tehdä iso päätös tulevaisuutensa kannalta, mutta isoja päätöksiä hän on tehnyt ennenkin. Vuonna 2014 Dahlström nimittäin siirtyi salibandykentiltä takaisin viheriöille, eikä päätöstä ole tarvinnut katua.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Miten Arsenal pärjää sarjajumbon vieraana? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!
Edellinen artikkeliBayern München -tähdelle kovaa löylytystä: ”Hän luulee olevansa Messi tai Ronaldo”
Seuraava artikkeliLukas Hradeckylla selkeä kanta videotuomarointiin – oma kokemus taustalla