Manchester Cityn manageri Pep Guardiola voinee toistaiseksi olla tyytyväinen joukkueensa esityksiin Valioliigassa. City majailee seitsemän pelatun ottelun jälkeen sarjan kärkipaikalla kuuden voiton ja yhden tasapelin turvin.

Erityisesti huomiota on herättänyt Guardiolan ryhmän hurja vire hyökkäyspäässä. Osumia on syntynyt jo 22 kappaletta. Hyökkääjät Sergio Aguero ja Gabriel Jesus ovat jatkaneet hyvässä maalitahdissa, ja he saavat tulitukea muun muassa Kevin De Bruynelta, Leroy Sanelta ja Raheem Sterlingilta.

Guardiolan mukaan laiturit ovat saaneet nauttia suuremmasta vastuusta hyökkäyksessä, koska City panosti kesän siirtomarkkinoilla uusiin laitapuolustajiin.

Espanjalaisvalmentaja painotti kuitenkin, että maalinteko on maalintekijöiden työtä ja hyvät maalintekijät maksavat.

– Olen aina uskonut, että paikkojen ja pelin luominen, hyvien liikkeiden luominen, ne ovat paras tapa tehdä maaleja. Tapa, jolla pelaamme on aina tärkeä, sanoi Guardiola Sky Sportsin mukaan.

– Mutta se laatu, jolla laitetaan pallo verkkoon – se pitää ostaa. Sitä ei voi opettaa. En voi opettaa Sergiolle ja Gabrielille ja muille, miten tehdään maaleja. Se on kyky.

– Pallon kontrolloiminen ja sisään laittaminen, se on lahjakkuutta ja siitä pitää maksaa.

– Kun ryhmässäsi on pelaajia, jotka voivat tehdä 20 tai 25 maalia kaudessa, se on hyvä etu.