TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen oli onnellinen mies seuran paluun Veikkausliigaan varmistuttua Ykkösen päätösottelussa FC Honkaa vastaan. Turkulaiset sinetöi nousunsa Espoossa jännittävien vaiheiden jälkeen 1-1-tasatuloksella.

Kahden aiemman kauden päätyttyä niukkaan pettymykseen, uroteko oli odotettu.

– Jos ihminen voi olla samaan aikaan väsynyt ja onnellinen, se varmaan pitää tässä tapauksessa paikkaansa. Matka ei ole ollut vuoden mittainen, vaan neljän vuoden mittainen. Minun valmennusuralla tämä oli ehkä haastavin vuosi, jos ajatellaan vastustajia. Sarjaan valmistauduttiin meihin verrattuna jopa tuplabudjetilla. Olen todella todella ylpeä joukkueesta, Laurikainen kuvaili tuntemuksiaan Suomifutis.comille.

– Tämä oli valmennusurani ehjin kausi. Oli vain kaksi peliä, joihin en ollut lainkaan tyytyväinen.

TPS hävisi viime vuonna nousukarsinnoissa paikallisvastustaja Interille. Toissakaudella puolestaan jäätiin maalierolla ulos karsinnoista.

Laurikaisen ryhmän usko ei kuitenkaan kadonnut.

– Se on ehkä sellainen varsinaissuomalainen viisaus siinä. Kun ei odota mitään, ei pety pahasti. Ollaan menty peli kerrallaan ja ajateltu ettei tässä montaa kertaa voi käydä näin. Kyllä me joskus tämä homma hoidetaan. Se on aina pienestä kiinni. Jos se laukaus olisi mennyt meidän maalista 15 senttiä vasemmalta, emme olisi päässeet takki märkänä, TPS-valmentaja avasi.

TPS pelasi viimeksi Veikkausliigaa kaudella 2013 Turkulaiset ei hae paluukaudellaan suuria muutoksia.

Laurikaisen useamman vuoden työstämää runkoa tulevat maustamaan muutama uusi vahvistus.

– Tässä nähtiin aikalailla sinne lähtevä runko. Siihen tulee sitten vahvistuksia kolmesta viiteen. Työ on jo käynnissä ja sopimusuutisia on tulossa lähiviikkoina.

Joni Ahokas, Espoo
Twitter: AhokasJoni