Englanti varmisti paikkansa ensi vuoden MM-kisoihin kaatamalla torstaina Slovenian.

Englanti kukisti kotonaan F-lohkon karsintaottelussa Slovenian 1-0. Kotijoukkueen päästi piinasta vasta lisäajan neljännellä minuutilla Harry Kane.

Viimeisen kuukauden hurjaan tahtiin maaleja latonut hyökkääjä ohjasi maalin edestä Kyle Walkerin poikittaissyötön verkon perukoille.

– Selvisimme kisoihin ja vain sillä on merkitystä. Meidän piti olla kärsivällisiä ja he väsyivät viimeisen kymmenen minuutin aikana, Englannille 22 peliin 11 osumaa tehnyt Kane sanaili.

Englannin peliesitys ei ollut erityisen mairitteleva, ja sen myönsi myös päävalmentaja Gareth Southgate.

– Se oli turhauttavaa. Se ei todellakaan ollut haluamamme esitys, mutta tavoitteena oli selviytyä Venäjälle MM-kisoihin, Southgate tuumi.

Englannin ohella myös Saksa lunasti pääsylipun ensi vuoden MM-turnaukseen. Saksa kukisti vieraissa Pohjois-Irlannin 3-1 Sebastian Rudyn, Sandro Wagnerin ja Joshua Kimmichin osumilla.

Päävalmentaja Joachim Löwin miehistö on tehnyt karsintalohko C:ssä kovaa jälkeä. Saksa on voittanut kaikki yhdeksän peliään maalierolla 38-3.

Jalkapallon MM-lopputurnaukseen ovat paikkansa varmistaneet isäntämaa Venäjä, Belgia, Saksa, Englanti, Brasilia, Meksiko, Iran, Etelä-Korea, Japani ja Saudi-Arabia.

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup
#WorldCup line-up, so far:

🇷🇺Russia
🇧🇷Brazil
🇮🇷Iran
🇯🇵Japan
🇲🇽Mexico
🇧🇪Belgium
🇰🇷Korea Republic
🇸🇦Saudi Arabia
🇩🇪Germany
🦁England

👌🏆