Kolumbia ja Peru pelasivat tiistaina 1-1-tasapelin Etelä-Amerikan MM-karsintojen viimeisellä kierroksella. Tuloksen myötä Kolumbia eteni suoraan ensi kesän MM-kisoihin ja Peru etenee jatkokarsintaan.

AS Monacon ja Kolumbian maajoukkueen maalitykki Radamel Falcaon käytös tasatilanteessa on herättänyt pahennusta. Televisiokamerat tallensivat tilanteen, missä Falcao keskustelee useiden Perun pelaajien kanssa pitäen kättään suun edessä.

Useista lähteistä on väitetty, että Falcao olisi puhunut Perun pelaajille siitä, että peli rauhoitettaisiin, eikä kumpikaan enää tekisi maaleja, kun tulostaululla oli 1-1-lukemat. Chilen hävittyä Brasilialle maalein 3-0, Peru nousi Chilen yläpuolelle kahden maalin erolla.

Tuloksella Kolumbia eteni suoraan kisoihin ja Peru karsii paikasta Uutta-Seelantia vastaan. Sanoi Falcao mitä tahansa Perun pelaajille, oli Perulla silti omakin lehmä ojassa, sillä voitolla he olisivat edenneet suoraan MM-kisoihin. Toisin sanoen Perulla oli vielä saumat voitolla varmistaa 1-1-tasatilanteessa suora jatkopaikka. Siinä mielessä Falcaon sanomisilla ei pitäisi olla ollut suurta merkitystä lopputulokseen.