Borussia Dortmundin joukkue joutui viime huhtikuussa pommi-iskun kohteeksi. Seuran toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzken mukaan se vaikuttaa yhä pelaajiin ja voi olla myös osasyy viimeaikaisiin huonoihin tuloksiin.

Dortmundin bussi oli matkalla stadionille Mestarien liigan otteluun AS Monacoa vastaan, kun bussin vieressä tapahtui räjähdys. Räjähdyksessä loukkaantui joukkueen pelaaja Marc Bartra, joka joutui sairaalahoitoon. Watsken mukaan sillä on yhä vaikutusta pelaajiin.

Lue lisää pommi-iskusta tästä linkistä.

– Meidän ei tulisi aliarvioida sitä, että tapahtuneesta voi yhä kuukausien jälkeen aiheutua post-traumaattista stressiä, Watzke sanoi Calcio Mercaton mukaan.

Dortmund on tällä hetkellä pienoisessa kurimuksessa. Dortmundin viimeisin voitto Bundesliigassa on syyskuulta ja sarjajohto on vaihtunut jo viidenteen sijaan sarjataulukossa. Myös Mestarien liigassa tilanne on erittäin hankala. Jatkopelihaavet ovat jo haudattu, mutta vielä on mahdollista, että seura ei edes etene lohkokolmosena Eurooppa-liigan jatkopeleihin.

Watzke kertoi, että seura on pyrkinyt hankkimaan ammattiapua pelaajille.

– Olen keskustellut psykologien kanssa. He sanovat, että riski (post-traumaattiselle stressille) on erityisen suuri kuusi tai seitsemän kuukautta tuollaisen hyökkäyksen jälkeen. Olemme saaneet ammattiapua, Watzke kertoi.

 

Post-traumaattisella stressillä tarkoitetaan stressiä, joka johtuu jostain traumaattisesta tapahtumasta. Traumaattisella tapahtumalla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilön tai hänen läheistensä henki, terveys tai fyysinen koskemattomuus on uhattuna.